Monodrama „Jefimija“ u srijedu u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo

17.04.2022. 20:23
0
IZVOR: katera.news

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u srijedu, 20. aprila, u 20.00 časova, biće odigrana monodrama „Jefimija“, u izvedbi Tijane Jovanović, a po tekstu Zvonimira Kostić.

Ulaz će biti slobodan, a posjetioci će dobrovoljnim prilogom moći pomoći liječenju našeg sugrađanina Vladimira Stanojevića.

Monodrama "Jefimija" govori o životu jedne od važnijih ličnosti u istoriji srpskog naroda, Jeleni Mrnjavčević, potonjoj monahinji Jefimiji. Ona - kćerka, djevojka, supruga, vladarka, majka, a potom monahinja Jefimija priča svoju emotivnu životnu priču kroz koju se prepliću burni istorijski događaji.

Njena priča, poruka i pouka, ono što je ona činila i učinila za opstanak i pokoljenja srpskog naroda važno je pamtiti, potrebno iznova oživljavati i prenositi sadašnjim generacijama, poručili su iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Slika



Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO) U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO)
Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    21h 16m
    0
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    21h 34m
    5
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    22h 10m
    8
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    19h 5m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    18h 7m
    0