М:стипендије, корак ка запослењу

09.12.2022. 20:31
0
ИЗВОР: katera.news

Анђела Андријашевић, Катарина Андрић и Љубица Вукосављевић, некадашње студенткиње Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, уједно су и м:стипендисткиње које су своје мјесто након факултета нашле у компанији м:тел.

Из м:тел-а су објаснили да велики број бивших стипендиста долази са овог факултета, објашњавајући то чињеницом да су лидери на пољу модерних технологија управо због улагања у људе - стручњаке, нове технологије и нова знања.

- У компанији м:тел добро знају колико је драгоцјен сваки млади човјек који се у данашње вријеме одлучи за студиј електротехнике, стога је и њихово настојање да константно улажу у ту вриједност кроз подршку образовном систему и развој нових кадрова кроз програме стручне праксе и већ добро познатих м:стипендија, нешто што препознају како студенти тако и цјелокупна друштвена заједница – рекли су из ове компаније.

Анђела Андријашевић ради на позицији инжењера за управљање процесима сервисне подршке у Дирекцији за технику компаније м:тел, а како каже, ради на најсавременијим платформама и са најмодернијим технологијама.

Андријашевићева наводи да су сјајни међуљудски односи и радна атмосфера, као и чињеница да ова компанија стално улаже у знање запослених били разлог да одабере м:тел као свој професионални почетак и оде у Бањалуку.

- Вођена чињеницом да је м:тел три године директно улагао у моје образовање кроз програм стипендирања, те да сам имала прилику да будем и дио м:тел-овог програма праксе било је јасно да ће и мој професионални развој кренути од ове компаније, те да ћу своје знање уложити у развој компаније која ми је дала повјерење кроз финансирање мог образовања – рекла је она.

Слика

Катарина Андрић ради као инжењер за управљање базама података и апликацијама у Функцији информационих технологија. Она наводи да јој је пракса коју је обављала током програма стипендирања помогла да се упозна са ИоТ рјешењима и LORAwan технологијом.

Андрићеву је, како каже, позитивно искуство које је имала током праксе довело у м:тел, гдје се као млади инжењер константно усавршава.

- Тренутно похађам онлајн обуке Увод у SQL језик, дизајниран за рад с базама података и Database Administration, гдје се упознајем са базама података. Амбијент и пословно окружење пружају ми веће шансе и могућности да напредујем у својој професији, а истовремено подстичу да усавршавам и продубљујем своје знање из области којом се бавим, тј. Информационим технологијама - истиче Андрићева.

Слика

Љубица Вукосављевић била је м:стипендиста двије године, а, како објашњава, стипендија јој је много помогла, јер за лични џепарац сваки мјесец није имала никакву обавезу осим да учи.

Она је, након завршеног факултета, своју каријеру започела у м:телу, те обавља посао инжењера у служби за експлоатацију и одржавање управљачко-комутационих система мобилне мреже.

- Свим студентима електротехнике који се виде у области телекомуникација препоручујем да конкуришу за м:стипендију. Након тога чека вас веома корисна пракса, током које имате осигуран смјештај уколико долазите из другог града, али и сигурно радно мјесто, тако да не морате много размишљати шта након завршетка факултета. Такође ту је менторски програм, особа која је ту да вас упути, да вам пружи одоговоре на сва ваша питања, недоумице и сл. Сматрам да се у овој компанији може стећи велико знање и искуство и да вас ова компанија може обликовати у јако квалификованог инжењера – поручила је Вукосављевићеве свим студентима који се размишљају да ли да конкуришу за м:стипендије.

Слика

Ове године расписан је 13. по реду конкурс за м:стипендије, посебан облик подршке студентима, како би им се у њиховом процесу школовања створили што бољи услови за учење и напредовање.

- Ту смо да ширимо видике, да дијелимо знање и искуства, да улажемо у образовање и омогућимо боље услове за рад и учење, да радимо скупа, да сарађујемо и награђујемо, али и да задржимо младе стручњаке нудећи им све потребне услове да се развијају у својим компанијама и у својој земљи – поручили су из м:тел-а.

Више информација о конкурсу за м:стипендије које су отворене до краја децембра пронађите на mtel.ba/Stipendije, а за додатне упите студената ту је и имејл адреса stipendija@mtel.ba.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса! Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса!
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    12h 33m
    0
  • Крађа у Палама
    10h 51m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    7h 18m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    10h 6m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    7h 6m
    3