М:тел најбоља мобилна мрежа у БиХ

21.12.2022. 14:31
0
ИЗВОР: katera.news

У Бањалуци је 21. децембра 2022. године, компанији м:тел уручен званични сертификат за најбољу мобилну мрежу у БиХ по мјерењима компаније “Systemics PAB” из Пољске.

Једна од најпрестижнијих свјетских фирми која утврђује квалитет мобилних мрежа, анализом свих оператора у БиХ, утврдила је да м:тел има званично најбољу мрежу. 

Уручење сертификата за најбољу мрежу у БиХ уприличено је у Бањалуци 21. децембра 2022, у компанији м:тел. На пресс конференцији која је овим поводом одржана, обратили су се Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел и Јан Кондеј, директор технике компаније „Сyстемицс ПАБ“ из Пољске.

Јан Кондеј, директор технике компаније „Systemics PAB“, поводом уручења сертификата рекао је да је ово први пут да компанија ради овакву студију у БиХ, иако постоји већ дуги низ година на тржишту.

- С великим задовољством могу објавити да је најбоље резултате у нашем истраживању у БиХ постигао м:тел. Током нашег истраживања, спроведеног мјерењем квалитета услуга података, прегледања веба, гледања видео-клипова и говорних позива, м:тел је постигао најбоље резултате с укупном оцјеном од 796,7 поена на скали до максимално 1.000 поена - рекао је Кондеј.

Он је нагласио да је највећа разлика у оцјенама између оператера настала при процјени квалитета услуга говорног позива и да је м:тел једини оператер који користи широкопојасни пренос гласа, што значајно утиче на читљивост и препознавање говорника.

- Не преостаје ми ништа друго него да честитам м:тел-у на постигнутом резултату и генералној директорки уручим сертификат о најбољој мрежи у БиХ - изјавио је Кондеј.

Примајући званични сертификат, генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван нагласила је  да је веома поносна у име компаније м:тел и цијеле Републике Српске.

- Ово је прво званично мерење квалитета мреже које је спроведено у БиХ. Сваки оператер је склон да каже да је најбољи у свом послу, али једино м:тел у БиХ има званични сертификат да је у свим областима најбољи оператер. Не само у преносу гласа, података или у покривању територије, него у свим категоријама смо званично најбоља мрежа у БиХ – рекла је она.

Она је додала да је фирма која је радила ову сертификацију, радила иста мјерења за званичне државне агенције у земљама у Европи.

- То је начин на који се мери квалитет мрежа свуда у свету, па и овде. Нама је то веома значајно с обзиром на то да конкуренција није слаба и да смо у такмичењу за ову позицију ми, пре свега, донели добра грађанима.  Такође, важно ми је што ову годину као нови менаџмент завршавамо са првим званичним сертификатом о најбољој мрежи. Иста компанија је вршила сертификацију и у Србији за Рател, гдје се показало да је у Србији најбољи оператер Телеком Србија, тако да ми као српска компанија у БиХ можемо бити веома поносни - рекла је Јелена Триван.

Титулу најбоље мобилне мреже, м:тел је заслужио преданим радом, дугорочним и квалитетним планирањем и изградњом, константним и равномјерним улагањима на цијелој територији БиХ, као и спровођењем континуираног процеса оптимизације мреже.

Ова свеобухватна и независна мјерења и анализе се раде управо са сврхом да оператери добију прецизне информације о томе како квалитет мреже доживљавају крајњи корисници, а како би се планирана улагања усмјерила ондје гдје је то најпотребније.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Hisense телевизори за врхунске спортске догађаје Hisense телевизори за врхунске спортске догађаје
М:тел вам доноси безбрижну комуникацију и на вашем путовању М:тел вам доноси безбрижну комуникацију и на вашем путовању
Пред читаоцима нови број "м:агазина" Пред читаоцима нови број "м:агазина"
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  3h 55m
  6
 • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
  16h 6m
  0
 • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
  15h 21m
  2
 • Покренута истрага против странке Раме Исака
  15h 59m
  6
 • Суд БиХ одбио жалбу СНСД-а: Гласачки листић ПДП важећи
  19h 45m
  1