M:tel najbolja mobilna mreža u BiH

21.12.2022. 14:31
0
IZVOR: katera.news

U Banjaluci je 21. decembra 2022. godine, kompaniji m:tel uručen zvanični sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH po mjerenjima kompanije “Systemics PAB” iz Poljske.

Jedna od najprestižnijih svjetskih firmi koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža, analizom svih operatora u BiH, utvrdila je da m:tel ima zvanično najbolju mrežu. 

Uručenje sertifikata za najbolju mrežu u BiH upriličeno je u Banjaluci 21. decembra 2022, u kompaniji m:tel. Na press konferenciji koja je ovim povodom održana, obratili su se Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel i Jan Kondej, direktor tehnike kompanije „Systemics PAB“ iz Poljske.

Jan Kondej, direktor tehnike kompanije „Systemics PAB“, povodom uručenja sertifikata rekao je da je ovo prvi put da kompanija radi ovakvu studiju u BiH, iako postoji već dugi niz godina na tržištu.

- S velikim zadovoljstvom mogu objaviti da je najbolje rezultate u našem istraživanju u BiH postigao m:tel. Tokom našeg istraživanja, sprovedenog mjerenjem kvaliteta usluga podataka, pregledanja veba, gledanja video-klipova i govornih poziva, m:tel je postigao najbolje rezultate s ukupnom ocjenom od 796,7 poena na skali do maksimalno 1.000 poena - rekao je Kondej.

On je naglasio da je najveća razlika u ocjenama između operatera nastala pri procjeni kvaliteta usluga govornog poziva i da je m:tel jedini operater koji koristi širokopojasni prenos glasa, što značajno utiče na čitljivost i prepoznavanje govornika.

- Ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam m:tel-u na postignutom rezultatu i generalnoj direktorki uručim sertifikat o najboljoj mreži u BiH - izjavio je Kondej.

Primajući zvanični sertifikat, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan naglasila je  da je veoma ponosna u ime kompanije m:tel i cijele Republike Srpske.

- Ovo je prvo zvanično merenje kvaliteta mreže koje je sprovedeno u BiH. Svaki operater je sklon da kaže da je najbolji u svom poslu, ali jedino m:tel u BiH ima zvanični sertifikat da je u svim oblastima najbolji operater. Ne samo u prenosu glasa, podataka ili u pokrivanju teritorije, nego u svim kategorijama smo zvanično najbolja mreža u BiH – rekla je ona.

Ona je dodala da je firma koja je radila ovu sertifikaciju, radila ista mjerenja za zvanične državne agencije u zemljama u Evropi.

- To je način na koji se meri kvalitet mreža svuda u svetu, pa i ovde. Nama je to veoma značajno s obzirom na to da konkurencija nije slaba i da smo u takmičenju za ovu poziciju mi, pre svega, doneli dobra građanima.  Takođe, važno mi je što ovu godinu kao novi menadžment završavamo sa prvim zvaničnim sertifikatom o najboljoj mreži. Ista kompanija je vršila sertifikaciju i u Srbiji za Ratel, gdje se pokazalo da je u Srbiji najbolji operater Telekom Srbija, tako da mi kao srpska kompanija u BiH možemo biti veoma ponosni - rekla je Jelena Trivan.

Titulu najbolje mobilne mreže, m:tel je zaslužio predanim radom, dugoročnim i kvalitetnim planiranjem i izgradnjom, konstantnim i ravnomjernim ulaganjima na cijeloj teritoriji BiH, kao i sprovođenjem kontinuiranog procesa optimizacije mreže.

Ova sveobuhvatna i nezavisna mjerenja i analize se rade upravo sa svrhom da operateri dobiju precizne informacije o tome kako kvalitet mreže doživljavaju krajnji korisnici, a kako bi se planirana ulaganja usmjerila ondje gdje je to najpotrebnije.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
„Dom invest“ gradi dom za vas „Dom invest“ gradi dom za vas
Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta
Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa! Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    4h 49m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    22h 32m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    16h 49m
    5
  • Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža
    23h 47m
    0
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    18h 23m
    0