М:тел обиљежио крсну славу компаније

02.08.2023. 15:21
0
ИЗВОР: katera.news

Поштујући традицију, културу и вриједности свог народа, компанија м:тел је и ове године, 2. августа, прославила крсну славу компаније Светог пророка Илију. У манастиру Осовица, општина Србац, овим поводом окупили су се најближи сарадници и пријатељи компаније, а својим присуством свечаност су увеличали и Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић, те директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић.

Као домаћин крсне славе, генерални директор компаније м:тел Јелена Триван изразила је задовољство што је и ове године прослава овако важног дана уприличена у прелијепом манастирском амбијенту, овога пута манастира Осовица. 

- Свети Илија је била традиционална слава ове компаније основане у ратно време да би се пре 13 година прекинуло са обележавањем. Ново руководство Телекома Српске обновило је традицију обележавања Св. Илије и одлучило да сваке године то буде у другом манастиру као и да се средства намењена прослави донирају манастиру. Разлог зашто смо одабрали баш овај манастир је једна лепа иницијатива која је у мени изазвала дивљење, а то је иницијатива за подизање споменика женама, мајкама, супругама, кћерима и сестрама и њиховом жртвовању за државу и породицу јер оне и јесу биле стуб друштва свих ових година. Ми желимо да одамо почаст овом делу и са својим скромним даром помогнемо у реализацији ове прелепе иницијативе - у свом говору је истакла Триванова.

Старјешина овог манастира, игуман Теофил изразио је захвалност на одабиру манастира Осовица и донацији, те честитао славу свим запосленима компаније м:тел.

Након освештања славског колача у манастирској цркви, уприличен је и славски ручак у манастирском комплексу.

Триванова је овом приликом игуману манастира Осовица уручила донацију компаније м:тел, за изградњу споменика мајкама, чија израда је у току. По ријечима игумана Теофила, овај споменик треба да пошаље снажну поруку да је породица најсвјетлији и најважнији извор сваког добра.

Слика

Поштовање крсне славе, односно обичаја и непролазних вриједности које вијековима живе у нашем народу, представља поштовање наше историје, породице и пријатељстава. Све је то компанија м:тел уткала у свој корпоративни идентитет, живећи на принципима његовања традиције.     

Честитку поводом обиљежавања славе руководству и запосленима компаније м:тел упутио је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    17h 16m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    17h 30m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    17h 22m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    19h 47m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    8h 11m
    0