М:тел организовао радионицу на ПМФ-у у Бањалуци

08.11.2023. 17:41
0
ИЗВОР: katera.news

Компанија м:тел наставља да пружа подршку студентима ПМФ-а, па ће након радионице, током мјесеца новембра, организовати и стручну праксу за осам студената овог факултета.

У модерно опремљеној рачунарској сали Природно-математичког факултета у Бањалуци, за чију је адаптацију средства донирала компанија м:тел данас је одржана радионица за студенте треће и четврте године студијског програма Математика и информатика.

Представници тима за људске ресурсе компаније м:тел су са студентима разговарали о темама које се тичу развоја каријере и процеса припреме за интервју. Циљ радионице био је да се студенти кроз интерактивно предавање упознају са ситуацијама и очекивањима које им предстоје на почетку развоја каријере.

У уводном дијелу радионице предавачи су са студентима разговарали о могућностима младих стручњака њиховог профила на савременом тржишту рада, у којем м:тел заузима мјесто водећег телеком оператора у држави. Студенти су добили савјете и корисне одговоре на питања попут: “Како написати ЦВ?”, “Из чега се састоји процес селекције?”, “О чему треба водити рачуна на разговору за посао?” и још много других савјета који ће им користити након што заврше факултет.

Слика

Кроз практичну вјежбу “elevator pitch” су могли научити како се у кратком периоду представити, привући пажњу послодавца и створити прилику за даљу комуникацију током интервјуа.

Студенти, а нарочито они који су завршних година студија, потврдили су да им је радионица била од великог значаја, с обзиром на то да је процес запослења прва важна степеница у развоју каријере након завршетка студирања.

Компанија м:тел наставља да пружа подршку студентима ПМФ-а, па ће током новембра организовати и стручну праксу за осам студената овог факултета. На тај начин студенти имају могућност да уз искусне и квалитетне менторе упознају каква све знања и технологије 'живе' у једном савременом телеком систему.

Ширењем знања и стицањем таквих увида, на крају свог школовања, студенти могу пронаћи своје мјесто управо у м:тел-у и успјешно закорачити на тржиште рада.

Коментари 0
Повезане вијести
Триван: Успешност м:тел-а кључна је за раст целе привреде Триван: Успешност м:тел-а кључна је за раст целе привреде
Понуда какву сте дуго чекали – iPhone уређаји по сниженим цијенама у м:тел-у Понуда какву сте дуго чекали – iPhone уређаји по сниженим цијенама у м:тел-у
Врхунски Galaxy преклопни телефони са паметним сатом на поклон Врхунски Galaxy преклопни телефони са паметним сатом на поклон
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  12h 21m
  2
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  6h 3m
  0
 • Земљотрес у БиХ
  4h 12m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  9h 33m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  12h 11m
  0