М:тел учествовао у конференцији „Cyber security – изазови и рјешења у дигиталном свијету“

09.06.2022. 21:36
0
ИЗВОР: katera.news

У организацији Америчке трговачке коморе у БиХ (AmCham BiH), а уз подршку компаније м:тел, у Сарајеву је 9. јуна одржана конференција под називом „Cyber security – изазови и рјешења у дигиталном свијету“.

Конференцију су отворили службеник за економска питања Амбасаде САД у БиХ Рajан С Милер, генерални секретар AmCham BiH, Недим Хамзић, те члан управног одбора и предсједник ИЦТ комитета AmCham Дамир Диздаревић.

На конференцији се разговарало о актуелним темама и технологијама из области "сајбер" сигурности, те заштити дјеце у онлајн свијету.

У току конференције одржана је и панел дискусија на тему покретања иницијативе и доношења одговарајућих законских рјешења везаних за "сајбер" сигурност. У панелу је учествовао и извршни директор за технику компаније м:тел Милан Алексијевић као представник једног од три доминантна телеком оператера.

- Сајбер простор је непрестано изложен све опаснијим нападима хакера који континуирано испитују и проналазе нове врсте рањивости ИЦТ опреме и решења. М:тел зато доста полаже на улагање како у одговарајућу опрему тако и у људске ресурсе како би правилно адресирао ову област. У сарадњи са компанијама из наше групације, релевантним партнерским компанијама као и кроз континуирану едукацију наших запослених, стално испитујемо, проналазимо и примењујемо најбоље светске праксе из ове области и имплементирамо најнапреднија решења која нудимо и својим корисницима - рекао је Алексијевић.

Он је додао да је обавеза ове компаније да поред тога што континуирано ради на заштити своје инфраструктуре и корисника, интензиван рад и на подизању свијести јавности о "сајбер" сигурности.

- То и чинимо кроз различите пројекте и сарадњу са релевантним организацијама и државним институцијама - истакао је током излагања Алексијевић.

На панелу су учествовали и представници државних и ентитетских институција: посланици парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић и Саша Магазиновић, представница Министарства сигурности БиХ Сабина Бараковић, посланик парламентарне скупштине ФБиХ Дамир Машић те представник Академског ЦЕРТ тима Предраг Пухарић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    9h 35m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 31m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    22h 0m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    8h 35m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    5h 28m
    0