Мурал владике Атанасија и митрополита Амфилохија освануо у Требињу

06.03.2021. 10:16
0
ИЗВОР: trebinjelive.info

Од синоћ једну од улица у центру Требиња краси мурал умировљеног епископа Атанасија и митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Мурал је осликан на простору баште хотела Платани, у близини улаза у Стари град у Требињу.

Аутор мурала, који је настао за свега неколико сати, уочи сахране упокојеног владике Атанасија Јевтића, је Милош Наранчић из Требиња, који је до сада муралима украсио многе улице и пролазе у Херцеговини.

Атанасије и Амфилохије били су велики пријатељи и високо цијењени духовници Српске православне цркве, а обојица су ученици једног од најзанчајнихих теолога и мислилаца православног свијета оца Јустина Поповића.

Умировљени епископ Атанасије Јевтић упокојио се јуче у требињској болници од посљедица вируса корона, а митрополит Амфилохије Радовић преминуо је крајем октобра у Клиничком центру у Подгорици, од посљедица исте болести.

Умировљени епископ Атанасије биће сахрањен сутра у манастиру Тврдош.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 12m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 27m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 18m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 45m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 37m
    0