Mural vladike Atanasija i mitropolita Amfilohija osvanuo u Trebinju

06.03.2021. 10:16
0
IZVOR: trebinjelive.info

Od sinoć jednu od ulica u centru Trebinja krasi mural umirovljenog episkopa Atanasija i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Mural je oslikan na prostoru bašte hotela Platani, u blizini ulaza u Stari grad u Trebinju.

Autor murala, koji je nastao za svega nekoliko sati, uoči sahrane upokojenog vladike Atanasija Jevtića, je Miloš Narančić iz Trebinja, koji je do sada muralima ukrasio mnoge ulice i prolaze u Hercegovini.

Atanasije i Amfilohije bili su veliki prijatelji i visoko cijenjeni duhovnici Srpske pravoslavne crkve, a obojica su učenici jednog od najzančajnihih teologa i mislilaca pravoslavnog svijeta oca Justina Popovića.

Umirovljeni episkop Atanasije Jevtić upokojio se juče u trebinjskoj bolnici od posljedica virusa korona, a mitropolit Amfilohije Radović preminuo je krajem oktobra u Kliničkom centru u Podgorici, od posljedica iste bolesti.

Umirovljeni episkop Atanasije biće sahranjen sutra u manastiru Tvrdoš.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    18h 7m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    20h 26m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    20h 53m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    23h 33m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    16h 14m
    0