Мушки стил облачења и модне идеје за зимски период

16.01.2021. 13:34
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Стилови мушке моде често су неправедно запостављени у медијима, а мушкарци под утицајем тога заборављају колико је у сваком аспекту живота важно добро се обући.

Одјећа не представља човјека али свакако доприноси грађењу његовог имиџа. Други људи на основу онога што носимо стварају слику о нама. Удобност онога што носимо не мора се косити са добрим стилом, и могуће је изгледати добро и у удобној одјећи.

Већина мушких стилова у моди, од уличног до пословног може се креирати коришћењем удобних одјевних комада и паметним комбиновањем са неким елегантнијим. Упознајемо вас са свим мушким кежуал стиловима и дајемо идеје како да их унесете у свој лични стил.

Слика

Street style casual

Улични стил је стил који се највише формирао под утицајем модних инфлуенсера са друштвених мрежа, који су од одеће коју носе у куповину, на улицу или у кафић направили умјетност.

Мушки улични стил је најчешће урбан и подразумијева квалитетне патике, тренерке или baggy фармерке, а неријетко и качкете.

Код урбаног стила је важно наћи баланс, како не бисте изгледали као постава неког музичког бенда. Одаберите један урбани комад који ће зачинити ваш стил понесите га, а уз њега комбинујте сведеније и једноставније, пожељно једнобојне комаде, како би ваш изглед био ефективнији.

Слика

Спортски casual

Спортски casual стил не компликованији је од једноставног ношења и уклапања спортске одеће. Одећа за тренинг у спортском "casual" стилу представља само стилизујућ детаљ.

Спортски цасуал стил представља савршену комбинацију квалитетног џинса, поло мајице, белих тенис патика и лежерне шушкаве јакне, на пример. Спортски "casual "можете понети и тако што на црне панталоне обујете квалитетне патике за трчање, интересантан качкет и дукс са капуљачом.

У овом стилу одабир појединих спортских комада комплементирају "casual" и елегантнији комади попут панталона, поло мајица, а понекад и ципеле могу бити спортско-елегантне ако су довољно удобне а ипак довољно углађене да се могу носити у разним приликама.

Капе су још један важан елемент спортског "casual" стила, посебно за надолазећу зиму. У тренду ће бити зимске капе са принтовима, од "bucket hat" капа, до класичних са штампом вашег омиљеног бенда, спортског клуба или лика из стрипа.

Слика

Business casual

Вријеме преуглађених пословних стилова је прошло. Данас је све више дигиталних номада, људи који раде онлајн и као фриленсери, али и оних који раде у канцеларијама са много флексибилнијим правилима одјевања.

Зато је све учесталији синдром немарног одевања за посао, посебно у брзорастућој ај-ти индустрији. У модерним компанијама важи правило да се води рачуна о одјевном стилу само оних који имају директне састанке са екстерним сарадницима.

Ипак, постоји старо златно правило да треба да се облачимо за посао који желимо, а не за онај који имамо. Business casual стил је савршена алтернатива између строгог пословног стила и удобног и лежерног.

Business casual нам омогућава да једноставну једнобојну мајицу спортског кроја укомбинујемо са пословним панталонама и ципелама. Добра идеја за business casual је и могућност да на посао одем у фармеркама  - стилизујући их црним или тегет сакоом и кошуљом.

Слика

Smart casual

Smart casual стил подразумијева комбинацију елегантних комада, али тако да ипак не изгледамо превише дотјерано. Ово се постиже занимљивим комбинацијама боја и текстура.

На пример, на елегантне панталоне, популарне оксфорд ципеле и кошуљу, обуците ефективан црвени сако. На тај начин ваша комбинација постаје веома модерна и елегантна, али ипак примјењива и на свакодневне ситуације.

Одабир нијанси које носимо такође је битан за ублажавање превише елегантних комбинација. На примјер, браон боја је по правилу више кежуал од црне. Сличан ефекат имају и сиви тонови одјеће.

Casual стил не служи да се превише опустимо у избору одјеће, већ да паметно бирамо комбинације тако да успијевамо да будемо елегантни и у оним комадима које обожавамо да носимо због њихове удобности.

Љиљана Бугарин

Коментари 0
Повезане вијести
Како је изгледала мода у Југи? (ФОТО) Како је изгледала мода у Југи? (ФОТО)
Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
Колико воде дневно требају уносити жене, а колико мушкарци Колико воде дневно требају уносити жене, а колико мушкарци
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 37m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 11m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 20m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 12m
    6
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    1h 30m
    0