На 15 прелаза на подручју ФБиХ издата 3.954 рјешења о изолацији путника

17.03.2020. 18:06
0
ИЗВОР: Srna

Федерални инспектори су на 15 граничних прелаза издали укупно 3.954 рјешења о стављању путника под здравствени надзор и изолацију на период од 14 дана, изјавио је директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић.

Ријеч је о граничним прелазима Бијача, Орашје, Изачић, Каменско, Горица, Аеродром Сарајево, те Дољани, Велика Кладуша, Габела Поље, Босанско Грахово/Стрмица, Осоје, Чепикуће, Неум један и Неум два, Иваница, гдје се у три смјене врши двадесетчетворочасовна контрола путника и роба, саопштено је из Федералне управе за инспекцијске послове.

У саопштењу се наводи да је за 189 држављана БиХ с пребивалиштем у Републици Српској, који су испунили санитарни упитник, дато упутство о самоизолацији, те су подаци - спискови с именима, презименима и адресама лица благовремено достављени Инспекторату Републике Српске на даље поступање и спровођење мјера изолације.

Исто вриједи и за 23 лица држављанина БиХ с пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, као и на она лица која су допутовала преко Међународног аеродрома Тузла.

- До овог тренутка, Федерална управа за инспекцијске послове није добила податак нити о једном лицу које је држављанин БиХ с пребивалиштем на подручју ФБиХ, а које је у БиХ ушло преко граничних прелаза у Републици Српској, те очекујемо да ћемо што прије добити податке из Инспектората, како би исте прослиједили кантоналним министарствима унутрашњих послова - истиче се у саопштењу.

Ајдиновић је навео да санитарни инспектори Федералне управе за инспекцијске послове и Инспектората Републике Српске изричу мјере изолације за сва лица држављане БиХ, без обзира на њихово пребивалиште.

Он је напоменуо да су према појашњењу Министарства цивилних послова у Савјету министара, у сарадњи са Крзиним штабом Федералног министарства здравства, прецизиране процедуре у вези са санитарним надзором над, како страним, тако и возачима држављанима БиХ, како би се омогућило да исти несметано обављају своје послове у прекограничном промету роба, те процедуре у вези са преласком границе за лица и пацијенте у пограничним подручјима. 

Коментари 0
Повезане вијести
Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ Појачана фреквенција возила на улазу, али и излазу из БиХ
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Појачан саобраћај на прелазима Градишка и Павловића мост Појачан саобраћај на прелазима Градишка и Павловића мост
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 20m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 22m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 15m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 20m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 23m
    1