На акцију добровољног даривања крви одазвао се велики број давалаца

01.06.2022. 13:22
0
ИЗВОР: katera.news

На акцију добровољног даривања крви која је у Источном Новом Сарајеву организована поводом Спасовданских свечаности и обиљежавања 30 година од настанка ове локалне заједнице одазвао се велики број давалаца.

Шеф Службе за трансфузију крви у Болници „Србија“ докторица Јелена Стојановић Лукић изразила је задовољство што се на акцију одазвало много давалаца из Србије и Републике Српске.

- Нема граница ни баријера када је потребно помоћи пацијентима, а крв је једини лијек који не може да се направи и купи - изјавио је новинарима.

Слика

 

Фото: katera.news

Стојановић Лукић истиче да ће прикупљене дозе крви бити употребљене за потребе пацијената у Болници „Србија“, али и у осталим здравственим установама у Српској.

- Повећан је број добровољних давалаца крви на Сарајевско-романијској регији, тако да смо да данашњој ацији прикупили много више јединица крви у односу на прошлу годину – истакла је она.

Рајко Кузман из Удружења добровољних давалаца крви "Радивоје Пима" из Будве рекао је да је ово удружење побратимско са Удружењем добовољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

- Већ 15 година учествујемо на акцијама које се организују у Источном Сарајеву. Такође, они се одазивају и на све наше акције – рекао је Кузман истичући да је сарадња ова два удружења успјешна.

Вања Нишић, добровољни давалац крви, изјавила је да први пут дарује крв.

- Отац и супруг су дугогодишњи даваоци крви, а ја сам одлучила да дарујем крв јер сам свјесна да тако могу некоме спасити живот – рекла је она.

Слика

Фото: katera.news

Предсједник Скупштине Удружења добровољни давалаца крви Сарајевско-романијске регије Стојан Шљука истакао је да се овогодишња акција организује поводом Свјетског дана добровољног давалаштва крви, а у оквиру Спасовданских свечаности.

Он је истакао да се на акцију одазвало више од 90 припадника Оружаних снага БиХ, да је до сада пријављено око 120 давалаца, те изразио наду да ће до краја акције бити пријављено бар 200 давалаца.

Хуманитарна акција добровољног даривања крви трајаће до 15.00 часова у новој спортској дворани на Тргу Србија.

У оквиру Спасовданих свечаности, осим ове хуманитарне акције, најављен је и богат културно-забавни програм.

Коментари 0
Најчитаније
  • Локални избори 2024: Одржани локални избори у БиХ
    5h 13m
    2
  • Град Источно Сарајево: До 15.00 часова највећа излазност у Трнову
    3h 20m
    0
  • Град Источно Сарајево: До 11.00 часова највећа излазност у Трнову
    6h 47m
    1
  • Погледајте графикон о промјени броја бирача у односу на локалне изборе 2020. године
    6h 17m
    0
  • Сутра празник Свете Текле
    11h 12m
    0