На црногорске плаже од 18. маја уз поштовање дистанце?

03.05.2020. 17:36
0
ИЗВОР: Танјуг

Купалишта у Црној Гори могла би бити отворена 18. маја, а “Морско добро”, у сарадњи са Институтом за јавно здравље (ИЈЗ), припремиће сет мјера како би гостима била омогућена здравствена безбједност.

Директор „Морског добра“ Предраг Јелушић истакао је за подгоричке “Вијести” да је за закупце плажа и угоститељских објеката припремљен и сет олакшица – умањење закупнина и плаћање у 12 рата.

Купалишна сезона годинама је званично почињала 1. маја, а Јелушић каже да процјене кажу да ће због пандемије корона вируса почети 18. маја.

– Ако овај рок буде потврђен, реална очекивања су да плаже најкасније до 1. јуна буду у пуној функцији – рекао је Јелушић и најавио сет мјера за организацију купалишта.

Те мјере подразумијеваће организацију плажног простора на начин да се омогући и видљиво обиљежи адекватна дистанца између купача, ограничавање броја истовремених купача у односу на капацитет плажног простора, мјере одржавања чистоће и хигијене на купалиштима, мјере које се односе на угоститељске и друге услуге, мјере које се односе на организацију забавних, рекреативних и спортских активности на купалиштима, навео је Јелушић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 54m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 56m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 54m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 49m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 57m
    1