На данашњи дан отворена савремена Болница „Србија“

05.10.2023. 18:34
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњи дан 2018. године отворена је новоизграђена Болница “Србија” у Источном Сарајеву, у чију је изградњу уложено више од 54 милиона КМ.

Уз присуство највиших званичника Републике Србије и Републике Српске, представљена је болница која са претходно изграђеним поликлиничким дијелом чини функционално повезан комплекс од укупно 15.000 квадратних метара.

Располаже са свим медицинским специјалистичким службама, као што су одјељења неурологије, онкологије, офталмологије, одјељења за болести уха, грла и носа, пуломологије, урологије, интерно одјељење, одјељења нефрологије, педијатрије, хирургије, гинекологије, порођајно одјељење и неонатологије, одјељења интензивне и полуинтензивне његе, као и централну лабораторију.

Ова здравствена установа дугорочно пружа савремене медицинске услуге за око 120.000 становника Сарајевско-романијске регије. Грађани ове регије добили су потпуно нови савремени болнички комплекс са највишим стандардима дијагностике и лијечења.

Болница је назив добила као знак захвалности Србији за лијечење грађана Сарајевско-романијске регије у ратном и поратном периоду, као и за сталну подршку и допринос у едукацији здравствених радника с циљем развоја здравственог система на подручју Источног Сарајева.

Камен темељац за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву положен је 7. јула 2017. године.

Коментари 0
Повезане вијести
У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника
Навршилo се 26 годинa од некажњене отмице српских новинара на Космету Навршилo се 26 годинa од некажњене отмице српских новинара на Космету
Чарлс Буковски рођен прије 104 годинe: Која вам је омиљена књига “прљавог старца”? Чарлс Буковски рођен прије 104 годинe: Која вам је омиљена књига “прљавог старца”?
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 35m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 58m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 31m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 28m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 19m
    0