На данашњи дан отворена савремена Болница „Србија“

05.10.2023. 18:34
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњи дан 2018. године отворена је новоизграђена Болница “Србија” у Источном Сарајеву, у чију је изградњу уложено више од 54 милиона КМ.

Уз присуство највиших званичника Републике Србије и Републике Српске, представљена је болница која са претходно изграђеним поликлиничким дијелом чини функционално повезан комплекс од укупно 15.000 квадратних метара.

Располаже са свим медицинским специјалистичким службама, као што су одјељења неурологије, онкологије, офталмологије, одјељења за болести уха, грла и носа, пуломологије, урологије, интерно одјељење, одјељења нефрологије, педијатрије, хирургије, гинекологије, порођајно одјељење и неонатологије, одјељења интензивне и полуинтензивне његе, као и централну лабораторију.

Ова здравствена установа дугорочно пружа савремене медицинске услуге за око 120.000 становника Сарајевско-романијске регије. Грађани ове регије добили су потпуно нови савремени болнички комплекс са највишим стандардима дијагностике и лијечења.

Болница је назив добила као знак захвалности Србији за лијечење грађана Сарајевско-романијске регије у ратном и поратном периоду, као и за сталну подршку и допринос у едукацији здравствених радника с циљем развоја здравственог система на подручју Источног Сарајева.

Камен темељац за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву положен је 7. јула 2017. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Навршава се 14 година од упокојења највољенијег српског патријарха Навршава се 14 година од упокојења највољенијег српског патријарха
На Тргу Србија изведена показна вјежба "Збрињавање хитних стања на терену" На Тргу Србија изведена показна вјежба "Збрињавање хитних стања на терену"
Ивановић: Много хоспитализоване дјеце због вируса и инфекција Ивановић: Много хоспитализоване дјеце због вируса и инфекција
Најчитаније
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  6h 22m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  12h 36m
  3
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  7h 52m
  2
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  10h 42m
  0
 • Програм манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“
  5h 19m
  0