Na današnji dan otvorena savremena Bolnica „Srbija“

05.10.2023. 18:34
0
IZVOR: katera.news

Na današnji dan 2018. godine otvorena je novoizgrađena Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu, u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM.

Uz prisustvo najviših zvaničnika Republike Srbije i Republike Srpske, predstavljena je bolnica koja sa prethodno izgrađenim polikliničkim dijelom čini funkcionalno povezan kompleks od ukupno 15.000 kvadratnih metara.

Raspolaže sa svim medicinskim specijalističkim službama, kao što su odjeljenja neurologije, onkologije, oftalmologije, odjeljenja za bolesti uha, grla i nosa, pulomologije, urologije, interno odjeljenje, odjeljenja nefrologije, pedijatrije, hirurgije, ginekologije, porođajno odjeljenje i neonatologije, odjeljenja intenzivne i poluintenzivne njege, kao i centralnu laboratoriju.

Ova zdravstvena ustanova dugoročno pruža savremene medicinske usluge za oko 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije. Građani ove regije dobili su potpuno novi savremeni bolnički kompleks sa najvišim standardima dijagnostike i liječenja.

Bolnica je naziv dobila kao znak zahvalnosti Srbiji za liječenje građana Sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu položen je 7. jula 2017. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
Navršilo se 26 godina od nekažnjene otmice srpskih novinara na Kosmetu Navršilo se 26 godina od nekažnjene otmice srpskih novinara na Kosmetu
Čarls Bukovski rođen prije 104 godine: Koja vam je omiljena knjiga “prljavog starca”? Čarls Bukovski rođen prije 104 godine: Koja vam je omiljena knjiga “prljavog starca”?
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 12m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 54m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 22m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 43m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 52m
    0