На конференцији и сајму женског предузетништва око 100 учесника

27.03.2023. 14:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Сајам женског предузетништва чији је циљ умрежавање и удруживање жена, промоција рукотворина и старих заната, те јачање конкурентности пословних субјеката које покрећу и воде предузетнице биће одржан у Источном Новом Сарајеву у суботу, 1. априла, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика и Министарства привреде и предузетништва Српске.

Сајам организује Удружење грађана "Женски интерактивни рурални центар" /ЖИР/ Источно Сарајево које ће претходно на Јахорини у петак, 31. марта организовати и конференцију о овој теми.

Извршни директор ЖИР-а Милена Регоје изјавила је Срни да је циљ овог програма унаприједити сарадњу најмање 100 предузетница и чланица удружења из Републике Српске и Србије ради остваривања бољег тржишног пласмана одређених производа и промоције женског предузетништва у БиХ и Србији.

- Пројектом би се повећала промоција женског предузетништва у БиХ и рукотворина кроз сарадњу са женама предузетницама и представницама удружења грађана из Србије и сарадњу са Привредном комором и Министарством привреде Србије - истакла је Регојева.

Она је навела да ће конференција бити одражана 31. марта у хотелу "Рајска долина" на Јахорини, а сајам 1. априла на Тргу "Србија" у Источном Новом Сарајеву.

- Ових 100 жена заједно ће учествовати на сајму и конференцији на којој ће се дискутовати о начинима промоције и продаје њихових производа на ширем подручју - каже Регојева.

Она додаје да ће међу учесницима сајма и конференције бити представници из Привредне коморе Србије – регионална привредна комора расинског управног округа – Крушевац, те подручне јединице Ниш, Чачак и Београд са 30 жена предузетница из Србије.

Затим, очекује се учешће представника Музеја на отвореном "Старо село" Сирогојно са Златибора, Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Србије, Министарства просвјете и културе Републике Српске, Музеја Републике Српске, представници града Источно Сарајево и општине Источно Ново Сарајево.

Међу учесницима ће бити представници удружења жена из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и самосталне предузетнице из свих крајева БиХ, напоменула је Регојева.

Удружење грађана ЖИР Источно Сарајево је организација која постоји од 1997. године и бави се економским оснаживањем жена кроз различите програме и пројекте, помоћи и подршком жртвама породичног насиља, те заштитом права потрошача у сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    18h 15m
    2
  • Данас Марковдан
    6h 33m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    22h 15m
    0
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    2h 51m
    0
  • Из Рудог ка манастиру Острог кренуло 13 ходочасника
    19h 36m
    1