На Палама прикупљено 37 доза крви

08.05.2023. 18:16
0
ИЗВОР: srna.rs

У акцији добровољног давања крви данас је на Палама прикупљено 37 доза ове драгоцјене течности.

Акцију је организовало Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије у сарадњи са Активом добровољних давалаца крви "Електродистрибуције" Пале и Службом за трасфузију крви Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић рекла је да је ријеч о редовној акцији на Палама у којој се показује колико су грађани ове локалне заједнице хумани и племенити, те навела да је за ову, трећу акцију, било пријављено 65 добровољних давалаца крви "Електродистрибуције" и неколико грађана.

Према њеним ријечима, у Удружењу су посебно поносни на чињеницу да имају све више нових чланова, што је, како каже, снага и понос Источног Сарајева.

Пејићева је најавила да ће њихова редовна регионална акција бити организована у оквиру "Спасовданских свечаности" 26. маја у новој спортској дворани на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву, која је посвећена Свјетском дану добровољних давалаца крви.

- Дочекаћемо и госте из региона и планирамо око 300 добровољних давалаца крви на годишњем захвалном ручку. Ми на тај начин желимо да захвалимо свим нашим даваоцима који су током године спасавали животе - рекла је Пејићева новинарима.

Шеф Трансфузиолошке службе Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Јелена Стојановић Лукић рекла је да ће прикупљене дозе добро доћи за обнову залиха, с обзиром на то да у мањој мјери имају негативних крвних група.

- Драго нам је да имамо све више оних који се укључују у добровољно давалаштво крви јер се сваке године одређен број редовних давалаца, нажалост, искључи због медицинских разлога или година - истакла је Лукићева.

Лукићева је рекла да, осим редовних акција, заинтересовани крв могу да дају сваког радног дана од 7.00 до 14.00 часова.

Предсједник Синдикалне организације "Електродистрибуције" Пале Мирослав Кременовић рекао је да је давалаштво крви хуман гест који за кратко вријеме може некоме да спаси живот.

Кременовић је навео да је данашњом акцијом озваничен рад Актива добровољних давалаца крви "Електродистибуције" Пале, који тренутно броји више од 70 чланова овога предузећа.

Коментари 0
Повезане вијести
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 15m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 7m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 58m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 50m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 43m
    0