На Правном факултету почела академска година за 106 бруцоша

01.10.2024. 10:25
0
ИЗВОР: srna.rs

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечано почела нова академска година за 106 студената првог циклуса, што је за 16 одсто више него прошле године.

Декан Правног факултета Горан Марковић пожелио је бруцошима добродошлицу, те навео да у вријеме када се бројни факултети суочавају са проблемима одлива студената, ова високообразовна установа остварује изузетне резултате.

- Задовољни смо оствареним резултатом. На тај начин Факултет је не само достигао, него и престигао број студента уписаних 2016. године. То је, отприлике, година послије које долази до проблема са уписом студента на свим факултетима и универзитетима у Републици Српској, па и у региону - рекао је новинарима Марковић.

Он је навео да чињеница да има више бруцаша него претходних година говори о томе да овај факултет нуди квалитет студирања и посебне услове, као што су бесплатно школовање за све редовне студенте држављане Републике Српске и Србије, бесплатан смјештај у студенским домовима.

Марковић је рекао да све то, ипак, још није довољно познато ни матурантима, нити њиховим родитељима, који воде рачуна о ономе шта факултети заиста пружају.

- Правни факултет пружа много - студенску праксу која је богата, правне клинике, љетне школе, симулације суђења, доласке страних професора, могућност паралелног бесплатног трогодишњег студија на Факултету европског права и управе у Атини, бесједничка секција - објаснио је Марковић.

Он је оцијенио да су то неке од активности које заиста показују да ће студент имати врло богат и разноврстан живот.

Према његовим ријечима, за оне који желе да путују, ту је учешће и у Еразмус пројектима, који омогућава петомјесечни бесплатан боравак, односно студирање на страним универзитетима.

- У овом тренутку имамо једног студента који се налази на Универзитету у Пескари у Италији. Нудимо, заиста, широк спектар образовних, али и културно-забавних активности које студенте сигурно привлаче - навео је Марковић.

Бруцош Михајло Ћорсовић рекао је да је одабрао Правни факултет на Палама јер жели да студира у Републици Српској, да остане у својој матичној земљи. Овај факултет уписао је на наговор родитеља и пријатеља.

Коментари 0
Повезане вијести
Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО) Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене
Промовисано 29 дипломираних правника и пет мастера права Промовисано 29 дипломираних правника и пет мастера права
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    6h 5m
    2
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    5h 42m
    0
  • Породица Топић има још једно чудо: Софија оборила рекорд сестре Ангелине
    23h 25m
    0
  • Компликован политички систем: На овај начин се рачунају мандати у БиХ
    18h 55m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    6h 14m
    3