Na Pravnom fakultetu počela akademska godina za 106 brucoša

01.10.2024. 10:25
0
IZVOR: srna.rs

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je svečano počela nova akademska godina za 106 studenata prvog ciklusa, što je za 16 odsto više nego prošle godine.

Dekan Pravnog fakulteta Goran Marković poželio je brucošima dobrodošlicu, te naveo da u vrijeme kada se brojni fakulteti suočavaju sa problemima odliva studenata, ova visokoobrazovna ustanova ostvaruje izuzetne rezultate.

- Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Na taj način Fakultet je ne samo dostigao, nego i prestigao broj studenta upisanih 2016. godine. To je, otprilike, godina poslije koje dolazi do problema sa upisom studenta na svim fakultetima i univerzitetima u Republici Srpskoj, pa i u regionu - rekao je novinarima Marković.

On je naveo da činjenica da ima više brucaša nego prethodnih godina govori o tome da ovaj fakultet nudi kvalitet studiranja i posebne uslove, kao što su besplatno školovanje za sve redovne studente državljane Republike Srpske i Srbije, besplatan smještaj u studenskim domovima.

Marković je rekao da sve to, ipak, još nije dovoljno poznato ni maturantima, niti njihovim roditeljima, koji vode računa o onome šta fakulteti zaista pružaju.

- Pravni fakultet pruža mnogo - studensku praksu koja je bogata, pravne klinike, ljetne škole, simulacije suđenja, dolaske stranih profesora, mogućnost paralelnog besplatnog trogodišnjeg studija na Fakultetu evropskog prava i uprave u Atini, besjednička sekcija - objasnio je Marković.

On je ocijenio da su to neke od aktivnosti koje zaista pokazuju da će student imati vrlo bogat i raznovrstan život.

Prema njegovim riječima, za one koji žele da putuju, tu je učešće i u Erazmus projektima, koji omogućava petomjesečni besplatan boravak, odnosno studiranje na stranim univerzitetima.

- U ovom trenutku imamo jednog studenta koji se nalazi na Univerzitetu u Peskari u Italiji. Nudimo, zaista, širok spektar obrazovnih, ali i kulturno-zabavnih aktivnosti koje studente sigurno privlače - naveo je Marković.

Brucoš Mihajlo Ćorsović rekao je da je odabrao Pravni fakultet na Palama jer želi da studira u Republici Srpskoj, da ostane u svojoj matičnoj zemlji. Ovaj fakultet upisao je na nagovor roditelja i prijatelja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO) Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene
Promovisano 29 diplomiranih pravnika i pet mastera prava Promovisano 29 diplomiranih pravnika i pet mastera prava
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    6h 3m
    2
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    5h 40m
    0
  • Porodica Topić ima još jedno čudo: Sofija oborila rekord sestre Angeline
    23h 23m
    0
  • Komplikovan politički sistem: Na ovaj način se računaju mandati u BiH
    18h 53m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    6h 12m
    3