На православном гробљу у Сарајеву срушено осам споменика

06.09.2023. 14:05
4
ИЗВОР: srna.rs

Непознати починиоци срушили су осам споменика Србима сахрањеним на старом православном гробљу Кромољ у Сарајеву, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

- До ових података дошли смо путем различитих видова прикупљања информација, са терена и путем интернета - појаснили су из Одбора.

Ријеч је о старом православном гробљу у којем је престало сахрањивање седамдесетих година прошлог вијека, након формирања гробља Баре.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Krle 11.09.2023. 21:53
    Alas svaka čast na komentaru, jasno i sažeto opisana situacija u šeher Sarajevu pa i u čitavoj Pederaciji BiH. Dobro reče naš nobleovac Ivo Andrić " Bosna je zemlja straha i mržnje".
  • Generic placeholder image
    Анонимно 07.09.2023. 07:57
    Њихови нишани стоје усправно и ограђени. Република Српска штити и чува.
  • Generic placeholder image
    Мане 06.09.2023. 19:50
    Од њих (муслимана)ништа добро не очекујем. Показали су то у три геноцида над Српским народом до сад,у првом, другом и последњем рату. Увијек су то радили под покровитељством неког са стране јер су увијек били нечије слуге и дупелизци као што су и сад.
  • Generic placeholder image
    Alas 06.09.2023. 18:25
    Takozvano multikulturalno Sarajevo pokazuje svoje pravo lice. Ksenofobija, srbofobija, primitivizam i destrukcija svega srpskog, glavna su odlika sarajevske populacije. Smetaju im i mrtvi. Zadojeni su uvjerenjem o bezgrešnosti, o legalnosti i legitimitetu postupaka usmjerenih protiv Srba i svega srpskog. U svemu tome provlače narativ vječite žrtve, loši glumci, naučeni da služe okupatoru jer drugačije ne znaju.
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 31m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 51m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 4m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 58m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    17h 55m
    0