На православном гробљу у Сарајеву срушено осам споменика

06.09.2023. 14:05
4
ИЗВОР: srna.rs

Непознати починиоци срушили су осам споменика Србима сахрањеним на старом православном гробљу Кромољ у Сарајеву, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

- До ових података дошли смо путем различитих видова прикупљања информација, са терена и путем интернета - појаснили су из Одбора.

Ријеч је о старом православном гробљу у којем је престало сахрањивање седамдесетих година прошлог вијека, након формирања гробља Баре.

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Krle 11.09.2023. 21:53
  Alas svaka čast na komentaru, jasno i sažeto opisana situacija u šeher Sarajevu pa i u čitavoj Pederaciji BiH. Dobro reče naš nobleovac Ivo Andrić " Bosna je zemlja straha i mržnje".
 • Generic placeholder image
  Анонимно 07.09.2023. 07:57
  Њихови нишани стоје усправно и ограђени. Република Српска штити и чува.
 • Generic placeholder image
  Мане 06.09.2023. 19:50
  Од њих (муслимана)ништа добро не очекујем. Показали су то у три геноцида над Српским народом до сад,у првом, другом и последњем рату. Увијек су то радили под покровитељством неког са стране јер су увијек били нечије слуге и дупелизци као што су и сад.
 • Generic placeholder image
  Alas 06.09.2023. 18:25
  Takozvano multikulturalno Sarajevo pokazuje svoje pravo lice. Ksenofobija, srbofobija, primitivizam i destrukcija svega srpskog, glavna su odlika sarajevske populacije. Smetaju im i mrtvi. Zadojeni su uvjerenjem o bezgrešnosti, o legalnosti i legitimitetu postupaka usmjerenih protiv Srba i svega srpskog. U svemu tome provlače narativ vječite žrtve, loši glumci, naučeni da služe okupatoru jer drugačije ne znaju.
Повезане вијести
У Сарајеву и Источном Сарајеву претреси на 12 локација У Сарајеву и Источном Сарајеву претреси на 12 локација
Сарајево жели заштитити своје ћевапе Сарајево жели заштитити своје ћевапе
Митрополит Хризостом освештао обновљени иконостас у Саборном храму Митрополит Хризостом освештао обновљени иконостас у Саборном храму
Најчитаније
 • Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ
  22h 53m
  8
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  4h 50m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  11h 4m
  3
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  6h 20m
  2
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  9h 10m
  0