Na pravoslavnom groblju u Sarajevu srušeno osam spomenika

06.09.2023. 14:05
4
IZVOR: srna.rs

Nepoznati počinioci srušili su osam spomenika Srbima sahranjenim na starom pravoslavnom groblju Kromolj u Sarajevu, saopšteno je iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.

- Do ovih podataka došli smo putem različitih vidova prikupljanja informacija, sa terena i putem interneta - pojasnili su iz Odbora.

Riječ je o starom pravoslavnom groblju u kojem je prestalo sahranjivanje sedamdesetih godina prošlog vijeka, nakon formiranja groblja Bare.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Krle 11.09.2023. 21:53
    Alas svaka čast na komentaru, jasno i sažeto opisana situacija u šeher Sarajevu pa i u čitavoj Pederaciji BiH. Dobro reče naš nobleovac Ivo Andrić " Bosna je zemlja straha i mržnje".
  • Generic placeholder image
    Anonimno 07.09.2023. 07:57
    Njihovi nišani stoje uspravno i ograđeni. Republika Srpska štiti i čuva.
  • Generic placeholder image
    Mane 06.09.2023. 19:50
    Od njih (muslimana)ništa dobro ne očekujem. Pokazali su to u tri genocida nad Srpskim narodom do sad,u prvom, drugom i poslednjem ratu. Uvijek su to radili pod pokroviteljstvom nekog sa strane jer su uvijek bili nečije sluge i dupelizci kao što su i sad.
  • Generic placeholder image
    Alas 06.09.2023. 18:25
    Takozvano multikulturalno Sarajevo pokazuje svoje pravo lice. Ksenofobija, srbofobija, primitivizam i destrukcija svega srpskog, glavna su odlika sarajevske populacije. Smetaju im i mrtvi. Zadojeni su uvjerenjem o bezgrešnosti, o legalnosti i legitimitetu postupaka usmjerenih protiv Srba i svega srpskog. U svemu tome provlače narativ vječite žrtve, loši glumci, naučeni da služe okupatoru jer drugačije ne znaju.
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 9m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 26m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 16m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 58m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 36m
    0