На Сокоцу вакцинисано 30 одсто грађана

30.08.2021. 19:01
0
ИЗВОР: СРНА

 На Сокоцу у протекле три седмице има позитивних на вирус корона, али проценат вакцинисаних, који је већи од 30 одсто, указује да се вирус неће ширити брзо у овој средини, рекла је Срни Адријана Станар, директор локалног Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић".

Станарева је нагласила да се на подручју ове општине већ готово четири седмице биљеже заражени вирусом корона, те да се свакодневно у Дом здравља пријављују пацијенти са акутним респираторним инфекцијама.

- За сада нема неке експанзије, чему доприноси проценат више од 30 одсто вакцинисаних и што значи да вакцине дјелују и да вирус не може, ипак, тако брзо да се шири кроз популацију. Са великим бројем вакцинисаних расте и имунитет у заједници- нагласила је Станарева и изразила задовољство тренутном епидемиолошком ситуацијом на Сокоцу, будући да, за сада, нико није у критичном стању и хоспитализован.

Она је нагласила да је у овој локалној заједници до сада вакцинисано укупно 2.361, а ревакцинисано 1.695 лица.

Станарева је истакла да у овој установи континуирано спроводе имунизацију становништва без претходног заказивања, те да имају на располагању вакцине "синофарм" и "спутњик ве", те у мањим количинама "фајзер".

- Сви грађани са подручја општине Соколац који су вакцинисани у Србији треба да се пријаве тиму породичног љекара у локалном Дому здравља како би имали потпуне податке и могли пратити ток епидемиолошке ситуације у овој локалној заједници- истакла је Станарева, позивајући се на препоруку Министарства здравља и Института за јавно здравље Републике Српске.

Она је изјавила да ова установа за сада неће ући у најављени поступак имунизације дјеце изнад 12 година, уколико су родитељи заинтересовани, све док не добије потребне информације и препоруке.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици
За седам дана утрошено 1.800 доза комерцијалних вакцина против грипа у Српској За седам дана утрошено 1.800 доза комерцијалних вакцина против грипа у Српској
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 53m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 26m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 3m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 32m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 30m
    0