На улазу у БиХ у аутобусу из Србије пронађено 1.740 парфема

26.02.2020. 11:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Службеници Управе за индиректно опорезивање извршили су детаљан преглед аутобуса на граничном прелазу Рача који је дошао из Србије, те у бункерима нашли 1.740 парфема различити реномираних робних марки (Armani, Gucci, Hugo Boss i Tom Ford)".

Како је наведено у саопштењу UIO БиХ, у неколико одвојених акција на подручју Лукавца, граничног прелаза Рача и Орашје службеници су одузели разну робу у вриједности 109.000 КМ.

-Овлаштена службена лица Управе за индиректно опорезивање, Група за спрјечавање кријумчарења и прекршаја, Регионални центар Тузла на основу ранијих оперативних сазнања, а у сурадњи са полицијским службеницима МУП ТК-а, ПУ Лукавац, извршили су претрес путничког возила, а све у складу са инструкцијом Тужилаштва БиХ и Суда БиХ- стоји у саопштењу.

Наводе да су приликом извршених претреса пронашли 106 кг ситно резаног духана без акцизних маркица које издаје Управа за индиректно опорезивање.

Такође, приликом редовних провјера промета роба и путника на ГП Орашје у путничком моторном возилу пронађена је већа количина непријављене робе тј. аирсофт опрема.

Против физичких лица биће подузете законом предвиђене мјере и радње.

 

-Вриједност привремено одузете робе у три наведене акције износи 109.000 КМ, а против починиоца описаних незаконитости, сходно одредбама Закона о царинским прекршајима БиХ, пред надлежним судом, бит ће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка- наводе из UIO.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 25m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 58m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 24m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 6m
    4