Начелник Јагодић на манифестацији “Дани Српске у Србији”

14.09.2022. 18:31
0
ИЗВОР: rogatica.ba

У оквиру традиционалне манифестације “Дани Српске у Србији” ове године су по десети пут представљени култура, умјетност, привреда, наука и просвјета Српске у десет градова Србије. Осим тога и градови-домаћини из Србије представили су своје примјере добре праксе који би могли бити спроведени у Српској.

Тим поводом начелник општине Рогатица Милорад Јагодић боравио је у Суботици, гдје се састао са градоначелником Суботице Стеваном Бакићем, министром за европске интеграције и међународну сарадњу Златаном Клокићем и шефом Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем. Основна тема сусрета била је слободна зона “Суботица”, као одличан примјер развоја, чији модел би могао бити реализован у некој од општина Републике Српске.

- Ова манифестација и овакви сусрети су од великог значаја за размјену позитивних искустава и проналажење добрих рјешења која су примјењива и код нас - изјавио је начелник Јагодић.

Градоначелник Бакић упознао је госте из Српске са слободном зоном “Суботица”.

- Слободна зона ’Суботица’ је понос овог града, и по билансу пословања и по начину на који је организована, и са великим задовољством смо је презентовали нашим пријатељима и браћи из Републике Српске како она функционише и како се постижу ти пословни успеси - рекао је Бакић.

Министар Клокић нагласио је значај повезаности са Србијом која је наш најзначајнији спољнотрговински партнер.

- Надам се да ће у времену које је пред нама и у Републици Српској неке од јединица локалних самоуправа имати прилику да оснују своју пословну зону по угледу на Суботицу - поручио је Клокић.

Поред презентације слободне зоне „Суботица“, у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ у Суботици је изведена представа Дјечијег позоришта Републике Српске „Краљ Жабац“ и одржан концерт музичког састава „Катера“ из Источног Сарајева.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Рогатица: Ново повећање средстава за стимулисање наталитета Рогатица: Ново повећање средстава за стимулисање наталитета
Јагодић угостио будуће приправнике Јагодић угостио будуће приправнике
Јагодић потписао уговор о набавци ватрогасног возила са корпом Јагодић потписао уговор о набавци ватрогасног возила са корпом
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    6h 17m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    9h 3m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    8h 36m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    11h 43m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    23h 32m
    0