Načelnik Jagodić na manifestaciji “Dani Srpske u Srbiji”

14.09.2022. 18:31
0
IZVOR: rogatica.ba

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” ove godine su po deseti put predstavljeni kultura, umjetnost, privreda, nauka i prosvjeta Srpske u deset gradova Srbije. Osim toga i gradovi-domaćini iz Srbije predstavili su svoje primjere dobre prakse koji bi mogli biti sprovedeni u Srpskoj.

Tim povodom načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić boravio je u Subotici, gdje se sastao sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatanom Klokićem i šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenom Cicovićem. Osnovna tema susreta bila je slobodna zona “Subotica”, kao odličan primjer razvoja, čiji model bi mogao biti realizovan u nekoj od opština Republike Srpske.

- Ova manifestacija i ovakvi susreti su od velikog značaja za razmjenu pozitivnih iskustava i pronalaženje dobrih rješenja koja su primjenjiva i kod nas - izjavio je načelnik Jagodić.

Gradonačelnik Bakić upoznao je goste iz Srpske sa slobodnom zonom “Subotica”.

- Slobodna zona ’Subotica’ je ponos ovog grada, i po bilansu poslovanja i po načinu na koji je organizovana, i sa velikim zadovoljstvom smo je prezentovali našim prijateljima i braći iz Republike Srpske kako ona funkcioniše i kako se postižu ti poslovni uspesi - rekao je Bakić.

Ministar Klokić naglasio je značaj povezanosti sa Srbijom koja je naš najznačajniji spoljnotrgovinski partner.

- Nadam se da će u vremenu koje je pred nama i u Republici Srpskoj neke od jedinica lokalnih samouprava imati priliku da osnuju svoju poslovnu zonu po ugledu na Suboticu - poručio je Klokić.

Pored prezentacije slobodne zone „Subotica“, u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Subotici je izvedena predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske „Kralj Žabac“ i održan koncert muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Rogatica: Novo povećanje sredstava za stimulisanje nataliteta Rogatica: Novo povećanje sredstava za stimulisanje nataliteta
Jagodić ugostio buduće pripravnike Jagodić ugostio buduće pripravnike
Jagodić potpisao ugovor o nabavci vatrogasnog vozila sa korpom Jagodić potpisao ugovor o nabavci vatrogasnog vozila sa korpom
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    17h 44m
    10
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    39m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    4h 44m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    4h 48m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    16h 32m
    0