Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста

09.05.2024. 13:13
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске објавио је резултате наградног конкурса за избор најбољих ликовних и литерарних радова за ученике основних школа и најбољих литерарних радова за ученике средњих школа у Републици Српској.

Ђаци су радове стварали на тему „Породица хуманости“, а жири, који су чинили Душан Пејић – професор српског језика, Тијана Грујичић – стручна служба ЦКРС, Ангелина Вукосав – академски сликар и пеофесор умјетности, је изабрао најбоље.

Када је ријеч о основним школама, прво мјесто за литерарни рад освојила је Данијела Радешић из Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Теслића.

Друго мјесто је припало Ани Катарини Тодоровић из ОШ „Доњи Жабар“, а треће Ивани Штековић из ОШ „Петар Мећева“ из Костајнице.

Прво мјесто за ликовни рад припало је Ирини Мимић, ученици фочанске Основне школе „Веселин Маслеша“.

Нађа Рудакијевић, наша суграђанка која похађа ОШ „Петар Петровић Његош“, освојила је друго мјесто, док је награда за треће мјесто отишла Сари Перушиновић, из зворничке школе „Свети Сава“.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: Фејсбук/ Црвени крст Републике Српске


Средњошколци су се такмичили за најбољи литерарни рад, а најбоља је била Катарина Давидовић из братуначког средњошколског центра.

Награду за друго мјесто освојила је Ања Миловановић из градишке гимназије, а на трећем мјесту се нашла Марина Лазић, ученица Медицинске школе у Добоју.

Црвени крст Републике Српске наградиће по три најбоља ликовна и три литерарна рада за основце и три литерарна рада за средњошколце са по 150 КМ за прво мјесто, 100 КМ за друго мјесто и 80 КМ за треће мјесто.

Награде и дипломе за учеснике, као и захвалнице за њихове менторе, биће уручене представницима градских и општинских организација на Скупштини Црвеног крста Републике Српске 15. маја 2024. године, а конкурс је организован поводом Недјеље Црвеног крста и Црвеног полумјесеца која се обиљежава од 8. до 15. маја.

Коментари 0
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске слави 32 године постојања и успјешног рада Црвени крст Републике Српске слави 32 године постојања и успјешног рада
Дарујте крв, будите дио породице хуманости! Дарујте крв, будите дио породице хуманости!
Добровољни даваоци крви - најбројнија породица хуманости Добровољни даваоци крви - најбројнија породица хуманости
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  9h 0m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  21h 53m
  2
 • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
  7h 31m
  0
 • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
  5h 29m
  0
 • Кафе “Пинки” побједник турнира “Коран 2024”
  9h 43m
  0