Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta

09.05.2024. 13:13
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske objavio je rezultate nagradnog konkursa za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za učenike osnovnih škola i najboljih literarnih radova za učenike srednjih škola u Republici Srpskoj.

Đaci su radove stvarali na temu „Porodica humanosti“, a žiri, koji su činili Dušan Pejić – profesor srpskog jezika, Tijana Grujičić – stručna služba CKRS, Angelina Vukosav – akademski slikar i peofesor umjetnosti, je izabrao najbolje.

Kada je riječ o osnovnim školama, prvo mjesto za literarni rad osvojila je Danijela Radešić iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Teslića.

Drugo mjesto je pripalo Ani Katarini Todorović iz OŠ „Donji Žabar“, a treće Ivani Šteković iz OŠ „Petar Mećeva“ iz Kostajnice.

Prvo mjesto za likovni rad pripalo je Irini Mimić, učenici fočanske Osnovne škole „Veselin Masleša“.

Nađa Rudakijević, naša sugrađanka koja pohađa OŠ „Petar Petrović Njegoš“, osvojila je drugo mjesto, dok je nagrada za treće mjesto otišla Sari Perušinović, iz zvorničke škole „Sveti Sava“.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Fejsbuk/ Crveni krst Republike Srpske


Srednjoškolci su se takmičili za najbolji literarni rad, a najbolja je bila Katarina Davidović iz bratunačkog srednjoškolskog centra.

Nagradu za drugo mjesto osvojila je Anja Milovanović iz gradiške gimnazije, a na trećem mjestu se našla Marina Lazić, učenica Medicinske škole u Doboju.

Crveni krst Republike Srpske nagradiće po tri najbolja likovna i tri literarna rada za osnovce i tri literarna rada za srednjoškolce sa po 150 KM za prvo mjesto, 100 KM za drugo mjesto i 80 KM za treće mjesto.

Nagrade i diplome za učesnike, kao i zahvalnice za njihove mentore, biće uručene predstavnicima gradskih i opštinskih organizacija na Skupštini Crvenog krsta Republike Srpske 15. maja 2024. godine, a konkurs je organizovan povodom Nedjelje Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca koja se obilježava od 8. do 15. maja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Crveni krst Republike Srpske: Usvajanje Nacrta zakona o položaju i ovlaštenjima - najljepša čestitka Crveni krst Republike Srpske: Usvajanje Nacrta zakona o položaju i ovlaštenjima - najljepša č...
Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim pojedincima Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim poje...
Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    2h 59m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    3h 4m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    3h 56m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    16h 26m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    4h 10m
    0