Награда за најбоље – Додијељене стипендије студентима из Источног Сарајева

30.12.2019. 14:49
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић данас је потписао уговоре са 30 студената којима су додијељене стипендије за школску 2018/2019. годину, као и са четири ученика генерације средњих школа са подручја града.

Градска управа је промијенила начин додјеле стипендија додавањем Одредбе, да се за добијање стипендије могу пријавити студенти који имају просјек изнад 8, и том Одредбом се на овај начин награђују најбољи студенти из Источног Сарајева.

Међу добитницима стипендије града су 21. студент редовних студија, међу којима су и четири ученика генерације који су добили стипендију у износу од 1000 КМ, те девет студената који су на другом и трећем циклусу студија, који су добили стипендију у износу од 500 КМ.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да посебно кроз Правилник за стипендирање град подржава студенте који су одлучили да други и трећи циклус студија обављају на Универзитету у Источном Сарајеву.

-Мислимо да, осим наше бриге за студенте са подручја града Источно Сарајево, морамо и да стимулишемо све оне који желе да студирају, али да се усавршавају и раде своје научне радове управо на простору Источног Сарајева – нагласио је Вуковић.

Вуковић је додао да ће новац, који не буде потрошен послије јавног позива за стипендирање, посебним процедурама преко Комисије за стипендирање бити додијељен другим категоријама, као што су дјеца палих бораца или дјеца из социјално угрожених породица.

Вуковић је такође додао да ће све стипендије већ сутра бити уплаћене на банковне рачуне студената у цијелокупном износу.

Слика

Студент правног факултета Милица Дебелногић захвалила се, у име свих стипендиста, градоначелнику Вуковићу и Градској управи на томе што имају слуха за студенте.

– Драго ми је да се вреднује наш труд и жеља за тиме да останемо у овом граду, и да обављамо посао за који смо се и школовали – нагласила је Дебелногићева.

Из градског буџета у овој години је издвојено 60.000 КМ за финансирање студентских стипендија, као и 10.000 КМ за сунфинсирање научно-истраживачког рада.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 35m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 8m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 34m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 47m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 16m
    3