Награде и признања за подршку и развој општине Источни Стари Град

08.08.2024. 21:35
3
ИЗВОР: srna.rs

На свечаној сједници Скупштине општине /СО/ Источни Стари Град, поводом Дана и крсне славе општине Светог Пантелејмона, вечерас су на Вучијој Луци додијељена признања и награде најзаслужнијим институцијама и појединцима за несебичан допринос развоју и просперитету ове локалне заједнице.

Признања са повељом општине за јачање институционалних капацитета ове локалне заједнице додијељена су директору Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Драгану Станковићу и директору Пореске управе Републике Српске Горану Маричићу.

Добитници ове повеље су и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер - за несебичну помоћ и подршку у стварању, изградњи и развоју општине, сарадник у кабинету градоначелника града Београда Предраг Пантић, продекан за наставу на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву Нада Цинцар и Фирма "Гео Вуксановић" из Пала.

Ово признање уручено је и Бранкици Бањац, специјалисти породичне медицине у Амбуланти породичне медицине "Стари Град", уз новчану награду од 500 КМ, као и Милици Радоњи за освојено прво мјесто на такмичењу у писању чланака на "Википедији" у износу од 400 КМ.

Признање са повељом општине Источни Стари Град "Да се не заборави" постхумно је додијељено Љубу Потпари.

За остварене резултате у модерним плесовима Анастасија Петровић и Магдалена Петровић добиле су по 200 КМ, као и Теодора Малетић за остварене резултате у средњошколском образовању у Средњошколском центру "Пале".

Никола Тадић је као најуспјешнији студент добио 300 КМ, као и Његош Космајац, најуспјешнији спортиста у дисциплини бијатлон, док је Манојло Ђурић као најперспективнији спортиста у дисциплини кик-бокс добио 200 КМ.

Одлуком Скупштине општине Источни Стари Град, по 300 КМ добили су и Слободан Рајић, најзаслужнији радник Јавног комуналниг предузећа "Глог" из Источног Старог Града, те Ђорђо Пантић, возач аутобуса у Источном Старом Граду, који је добио награду за пожртвованост.

Претходно је у Храму на Вучијој Луци служено вечерње богослужење, а код спомен-обиљежја на Хреши положени су вијенци борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Слика

Фото: Фејсбук/Град Источно Сарајево

Вијенце су положиле делегације града Источно Сарајево, братских општина Чајетина и Жабљак, Борачке организације Источни Стари Град, општинске организације пензионера и општине.

Сутра, на дан славе, у 9.00 часова биће служена Света литургија у цркви на Вучијој Луци, у 10.30 часова ће бити обављено ломљење славског колача у парохијском дому на Вучијој Луци.

Планирано је и потисивање меморандума о братимљењу општина Источни Стари Град и Жабљак.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Daaaa 09.08.2024. 22:05
    Sve je to lijepo, ali gdje su vam Arapi? Gdje je njima priznanje za razvoj ( izgradnju) opstine?
    Ili cete im mozda na vjerskom obredu uruciti odlikovanja? Mozda i za ucesce u ratu (ali na suprprotnoj strani...)
  • Generic placeholder image
    Brk 08.08.2024. 23:51
    Priznanja kome? Pa gore nema ni 5 duša. Priznanja za šta? Prodaju srpske zemlje balijama?
  • Generic placeholder image
    Xx 08.08.2024. 22:45
    SREĆNA SLAVA!
    ŽIVI DOVIJEKA ZEMLJO MOJA MILA,I CRKVO MOJA PRELIJEPA ♥️
Повезане вијести
У Источном Старом Граду обиљежен Дан Треће сарајевске пјешадијске бригаде У Источном Старом Граду обиљежен Дан Треће сарајевске пјешадијске бригаде
На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бр...
Отворена изложба "Српска црквена штампа у БиХ у 19. и 20. вијеку" Отворена изложба "Српска црквена штампа у БиХ у 19. и 20. вијеку"
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    14h 8m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    14h 16m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    7h 36m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    15h 57m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    17h 43m
    0