Nagrade i priznanja za podršku i razvoj opštine Istočni Stari Grad

08.08.2024. 21:35
3
IZVOR: srna.rs

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Istočni Stari Grad, povodom Dana i krsne slave opštine Svetog Pantelejmona, večeras su na Vučijoj Luci dodijeljena priznanja i nagrade najzaslužnijim institucijama i pojedincima za nesebičan doprinos razvoju i prosperitetu ove lokalne zajednice.

Priznanja sa poveljom opštine za jačanje institucionalnih kapaciteta ove lokalne zajednice dodijeljena su direktoru Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Draganu Stankoviću i direktoru Poreske uprave Republike Srpske Goranu Maričiću.

Dobitnici ove povelje su i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler - za nesebičnu pomoć i podršku u stvaranju, izgradnji i razvoju opštine, saradnik u kabinetu gradonačelnika grada Beograda Predrag Pantić, prodekan za nastavu na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nada Cincar i Firma "Geo Vuksanović" iz Pala.

Ovo priznanje uručeno je i Brankici Banjac, specijalisti porodične medicine u Ambulanti porodične medicine "Stari Grad", uz novčanu nagradu od 500 KM, kao i Milici Radonji za osvojeno prvo mjesto na takmičenju u pisanju članaka na "Vikipediji" u iznosu od 400 KM.

Priznanje sa poveljom opštine Istočni Stari Grad "Da se ne zaboravi" posthumno je dodijeljeno Ljubu Potpari.

Za ostvarene rezultate u modernim plesovima Anastasija Petrović i Magdalena Petrović dobile su po 200 KM, kao i Teodora Maletić za ostvarene rezultate u srednjoškolskom obrazovanju u Srednjoškolskom centru "Pale".

Nikola Tadić je kao najuspješniji student dobio 300 KM, kao i Njegoš Kosmajac, najuspješniji sportista u disciplini bijatlon, dok je Manojlo Đurić kao najperspektivniji sportista u disciplini kik-boks dobio 200 KM.

Odlukom Skupštine opštine Istočni Stari Grad, po 300 KM dobili su i Slobodan Rajić, najzaslužniji radnik Javnog komunalnig preduzeća "Glog" iz Istočnog Starog Grada, te Đorđo Pantić, vozač autobusa u Istočnom Starom Gradu, koji je dobio nagradu za požrtvovanost.

Prethodno je u Hramu na Vučijoj Luci služeno večernje bogosluženje, a kod spomen-obilježja na Hreši položeni su vijenci borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Slika

Foto: Fejsbuk/Grad Istočno Sarajevo

Vijence su položile delegacije grada Istočno Sarajevo, bratskih opština Čajetina i Žabljak, Boračke organizacije Istočni Stari Grad, opštinske organizacije penzionera i opštine.

Sutra, na dan slave, u 9.00 časova biće služena Sveta liturgija u crkvi na Vučijoj Luci, u 10.30 časova će biti obavljeno lomljenje slavskog kolača u parohijskom domu na Vučijoj Luci.

Planirano je i potisivanje memoranduma o bratimljenju opština Istočni Stari Grad i Žabljak.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Daaaa 09.08.2024. 22:05
    Sve je to lijepo, ali gdje su vam Arapi? Gdje je njima priznanje za razvoj ( izgradnju) opstine?
    Ili cete im mozda na vjerskom obredu uruciti odlikovanja? Mozda i za ucesce u ratu (ali na suprprotnoj strani...)
  • Generic placeholder image
    Brk 08.08.2024. 23:51
    Priznanja kome? Pa gore nema ni 5 duša. Priznanja za šta? Prodaju srpske zemlje balijama?
  • Generic placeholder image
    Xx 08.08.2024. 22:45
    SREĆNA SLAVA!
    ŽIVI DOVIJEKA ZEMLJO MOJA MILA,I CRKVO MOJA PRELIJEPA ♥️
Povezane vijesti
U Istočnom Starom Gradu obilježen Dan Treće sarajevske pješadijske brigade U Istočnom Starom Gradu obilježen Dan Treće sarajevske pješadijske brigade
Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske br...
Otvorena izložba "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku" Otvorena izložba "Srpska crkvena štampa u BiH u 19. i 20. vijeku"
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    16h 3m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    16h 11m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    9h 31m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    17h 52m
    0
  • Zemljotres u BiH
    19h 38m
    0