Најбољи природни антидепресиви

13.03.2021. 21:51
0
ИЗВОР: magicnobilje.com

Потражите природна рјешење против депресије.

Кантарион (госпина трава) – Најбољи природни антидепресив јесте управо кантарион, доказано од стране стручњака. Тестиран је много пута, и доказано је да је најефикаснији код свих врста депресије, а нарочито код оне блажег облика. Кантарион се користи и за израду бројних лијекова, међутим, умјесто да користите лијек препоручујемо да кантарион користите у комбинацији са још неким биљкама, за најбољи учинак. Он подстиче сератонин и норадреналин, који су природни антидепресиви у нашем тијелу, на начин да не изазива никакве нежељене реакције. Подиже расположење и концентрацију, и тако позитивно дјелује на наш нервни систем. Можете га пити у виду чаја или користити уље кантариона, а најбоља је комбинација оба за бржи и бољи ефекат.

Гинко билоба – На истин начин као и кантарион, гинко билоба утиче позитивно на нервни систем. Особе које су имале проблем са протоком крви у мозгу, након редовне употребе ове биљке су имале сјајне резултате. Тако је гинко билоба најбоља биљка за лијечење депресије која је настала усљед старења можданих ћелија. Такође је могу користити и млађе особе, јер генерално позитивно утиче на нервни систем и подстиче боље расположење.

Жути јасмин – Сам мирис јасмина има благотворно дејство на нервни систем. Поспјешује добар сан и генерално добро расположење, затим осјећај среће и мира. Он је један од најјачих природних антидепресива. Можете га користити у виду уља или можете ставити осушену биљку у соби и повремено је мирисати. Уколико имате свјежу, то је најбољи начин да за кратко вријеме подигнете расположење.

Лаванда – Још један природни антидепресив јесте лаванда, која дјелује на нервни систем тако што ослобађа од осјећаја туге и свих стања депресије. Подстиче нормалан сан и добро расположење, а препоручујемо да користите уље лаванде. Осим тога, њен мирис такође има позитиван учинак, а можете правити и чај од сушене лаванде.

Интегралне житарице – У готово свим интегралним житарицама налази се триптофан, односно аминокиселина која подиже ниво мелатонина и сератонина у организму.

Боровнице – Ово сласно воће, осим што је укусно, помаже нам код депресије тако што подиже расположење и подстиче осјећај среће и задовољства. Пуне су антиоксиданса који чисте и штите наш организам од штетних утицаја. Чувају нервни систем и помажу опоравак нервних ћелија.

Црна чоколада – Пожељно је да једете свакодневно, наравно у мањим количинама. Умјесто обичне чоколаде купите црну, па сваки дан поједите по 2-3 коцкице. То ће вам побољшати здравље, а нарочито благотворно дјелује на нервни систем, јер подиже концентрацију и расположење.

Омега-3 масне киселине – Ораси, бадеми, индијски орах, затим туна, лосос, гирице, или риба по вашем избору, богат су извор масних киселина, које имају изузетно позитиван учинак на наш нервни систем. Редовна употреба намирница које су богате омега 3 масним киселинама помоћи ће вам да очувате ваш нервни систем. Веома брзо рјешавају осјећај депресије, а уколико их редовно конзумирате, шансе за појаву депресије су веома ниске.

Коментари 0
Повезане вијести
Колико су грађани Српске потрошили на антидепресиве Колико су грађани Српске потрошили на антидепресиве
Биљке које умирују дух и тијело Биљке које умирују дух и тијело
Сваки дан се у Српској изда близу хиљаду антидепресива Сваки дан се у Српској изда близу хиљаду антидепресива
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    8h 12m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 56m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 1m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    13h 5m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    23h 16m
    0