Најбољи трикови да одледите браву на ауту

05.01.2020. 13:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Потребно је само мало воде да се брава замрзне, па да ујутро не можете да уђете у свој аутомобил.

То може да се деси ако вам је ауто био напољу цијеле ноћи или сте га опрали непосредно прије пада температуре. Уколико при руци немате специјално средство за одлеђивање, ово трикови вам могу бити од помоћи.

Средство за дезинфекцију руку

Многи од нас, посебно жене, носе у торби бочицу са гелом за дезинфекцију руку. Оно може да вам помогне да се извучете из ситуације са залеђеном бравом. Једињења у средству за дезинфекцију руку који уништавају микробе, такође смањују тачку смрзавања воде и могу да отопе лед унутар браве у року од неколико секунди.

Да бисте одмрзли браву једноставно премажите кључ са средством за чишћење руку и лагано убаците кључ у браву али немојте да форсирате притисак. Посљедње што желите је да сломите кључ или да вам остане сломљен у брави. Дакле, ако видите да кључ неће да уђе у браву, лагано га гурајте, наводи "Фирестоне Цомплете Аутоцаре".

Ако сте успјели да га убаците у браву, оставите га 30 секунди у брави да алкохол одради свој посао. Након тога пробајте  да окренте кључ и отворите врата.

WD-40

Уколико немате специјално средство за одмрзавање, неки људи користе WД-40 тако што га напрскају директно на браву. Према њиховом искуству WД-40 има сличан ефекат као средство за одмрзавање, а поред тога спрјечава да се брава поново смрзне, наводи "Еxпресс".

Загријавање кључа и остали трикови

Можете да загријете кључ упаљачем или шибицом, али водите рачуна да кључ не буде врео већ само топао на додир и пазите док гријете кључ да пламен не буде близу кључа да не би оштетио пластични дио кључа и електронику у њему.

Друга опција је да узмете из куће сламчицу, да је скратите, ставите преко браве и да дувате топао ваздух у цилиндар. Трећи начин је могућ само ако вам је ауто у дворишту и можете да довучете продужни кабл како би укључили фен за косу и са њим одледили браву.

Такође, покушајте да притиснете врата. Притисак би требало да разбије лед који се нахватао око врата и да вам омогући њихово отварање.

Никада не користите топлу воду

Врела вода ће одмрзнути браву у том тренутку али то је није баш најбоље рјешење.

Она заправо може да оштети браву и електронски механизам у њој, а оштетиће и пластичне дијелове на вратима. Осим тога, када се буде охладила опет ће да вам замрзне браву, пише "Telegraf.rs".

Коментари 0
Повезане вијести
Одличан трик како да оперете загорјеле шерпе Одличан трик како да оперете загорјеле шерпе
Ауто ударио дјечака у Бањалуци Ауто ударио дјечака у Бањалуци
Четири "тајне функције" појаса у аутомобилу (ВИДЕО) Четири "тајне функције" појаса у аутомобилу (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 59m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 41m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 9m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 30m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 39m
    0