Најмлађи чувари Косова и Метохије стигли у Сутоморе: Први пут уживају на мору

21.05.2024. 19:51
0
ИЗВОР: in4s.net

Малишани из енклава Зупче, Дрен, Вељи Брег, Бубе и Црепуља са Косова и Метохије су стигли на љетовање у Црну Гору, тачније у Сутоморе.

Срдачно су их дочекали чланови Православног братства „Витезови Светог Јована Владимира“ из Бара као и чланови хуманитарне организације „Српска солидарност“ из Београда.

Захваљујући њима и сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохије као и донацијама добротвора, ова дјеца ће имати прилику да по први пут уживају на мору.

Дјеца су била нестрпљива да уђу у воду, уче да пливају, осјете укус соли. Играње у пијеску, прскање, слобода трчања по плажи је за њих је прави изазов.

- Велика нам је радост што и ове године можемо да обрадујемо децу са Косова и Метохије која су углавном из вишедетних, социјално угрожених породица. Њихова радост што могу да уживају у сунчању, купању и дружењу за нас је велика срећа. Уједно и мотив да се потрудимо да још деце одведемо на летовање - изјавио је Бранко Антић из „Српске солидарности“.

Позивају све заинтересоване да се прикључе и тако пруже подршку најмлађим чуварима Косова и Метохије.

Коментари 0
Повезане вијести
Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна
ХПВ вакцине примило око 2.000 лица млађих од 15, и око 800 старијих од 15 ХПВ вакцине примило око 2.000 лица млађих од 15, и око 800 старијих од 15
Вјетар одувао тобоган пун дјеце Вјетар одувао тобоган пун дјеце
Најчитаније
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  9h 20m
  0
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  8h 42m
  1
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  8h 0m
  2
 • Мошти Свете Текле и Светог Варнаве на челу данашње Спасовданске литије у Источном Новом Сарајеву
  9h 11m
  1
 • Србима на Жучи отета земља у бесцијење
  22h 25m
  0