Najmlađi čuvari Kosova i Metohije stigli u Sutomore: Prvi put uživaju na moru

21.05.2024. 19:51
0
IZVOR: in4s.net

Mališani iz enklava Zupče, Dren, Velji Breg, Bube i Crepulja sa Kosova i Metohije su stigli na ljetovanje u Crnu Goru, tačnije u Sutomore.

Srdačno su ih dočekali članovi Pravoslavnog bratstva „Vitezovi Svetog Jovana Vladimira“ iz Bara kao i članovi humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ iz Beograda.

Zahvaljujući njima i saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohije kao i donacijama dobrotvora, ova djeca će imati priliku da po prvi put uživaju na moru.

Djeca su bila nestrpljiva da uđu u vodu, uče da plivaju, osjete ukus soli. Igranje u pijesku, prskanje, sloboda trčanja po plaži je za njih je pravi izazov.

- Velika nam je radost što i ove godine možemo da obradujemo decu sa Kosova i Metohije koja su uglavnom iz višedetnih, socijalno ugroženih porodica. Njihova radost što mogu da uživaju u sunčanju, kupanju i druženju za nas je velika sreća. Ujedno i motiv da se potrudimo da još dece odvedemo na letovanje - izjavio je Branko Antić iz „Srpske solidarnosti“.

Pozivaju sve zainteresovane da se priključe i tako pruže podršku najmlađim čuvarima Kosova i Metohije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna
HPV vakcine primilo oko 2.000 lica mlađih od 15, i oko 800 starijih od 15 HPV vakcine primilo oko 2.000 lica mlađih od 15, i oko 800 starijih od 15
Vjetar oduvao tobogan pun djece Vjetar oduvao tobogan pun djece
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  23h 16m
  4
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  21h 19m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  22h 6m
  10
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  6h 13m
  0
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  4h 53m
  0