Највећа зграда на свијету и Нијагарини водопади у бојама српске заставе

16.02.2024. 08:36
0
ИЗВОР: glassrpske.com/Танјуг

На највећој згради на свијету, Бурџ Калифи у Дубаију, појавила се српска застава, у знак обиљежавања српског Дана државности, објављено је на Инстаграм налогу предсједника Србије Александра Вучића.

- Хвала Дубаи! - захвалио је Вучић властима Уједињених Арапских Емирата.

Зграда Бурџ Калифа висока је 828 метара и има 163 спрата.

Нешто раније у току вечери, и у главном граду Абу Дабију појавила се српска застава на згради Националне нафтне компаније Абу Даби (ADNOC).

Амбасада Србије у Отави организовала је пријем поводом Дана државности Србије, којем је присуствовало више од 230 званица, а поводом Дана државности Србије Нијагарини водопади били су освијетљени у бојама српске заставе.

Свечаности у Амбасади Србије у Отави присуствовали су представници Сената Канаде, Доњег дома парламента Канаде, представници Министарства спољних послова Канаде, представници дипломатског кора, српске дијаспоре и друге угледне званице.

Слика

Фото: Танјуг

Амбасадор Србије Дејан Ралевић и замјеник министра спољних послова Канаде Александар Левек истакли су на пријему традицонално добре односе Србије и Канаде.

Ралевић и Левек су нарочито указали на значај српске дијаспоре која повезује двије земље, као и на економску сарадњу која све више добија на значају.

Гости су имали прилику да на скупу који је почео интонирањем српске и канадске химне чују и Другу руковет Стевана Мокрањца у извођењу црквеног хора цркве Светог Стефана у Отави.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија слави Дан државности, синхронизовани ватромети у градовима Србије и Српске Србија слави Дан државности, синхронизовани ватромети у градовима Србије и Српске
Миличевић: Сретење је симбол борбе за слободу и правно уређену државу Миличевић: Сретење је симбол борбе за слободу и правно уређену државу
Антић: Слобода и демократија најузвишеније српске вриједности Антић: Слобода и демократија најузвишеније српске вриједности
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 23m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 19m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 4m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 3m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 15m
    0