Након изолације министар Клокић прво је отишао на oчев гроб

22.04.2020. 08:22
0
ИЗВОР: Srpska.info

Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу РС, након пет седмица изолације због заразе корона вирусом јуче се вратио на посао.

У суботу, 18. априла, истекла му је мјера кућне изолације, а викенд је, како каже, провео са породицом.

– Прво што сам урадио када ми је дозвољено да излазим, јесте да сам у понедељак са мајком отишао на очев, дједов и ујаков гроб, јер због болести нисам дуго био. Накратко сам посјетио и баку, уз поштивање свих препоручених мјера за спречавање ширења заразе – истиче Клокић. Додаје да вријеме у изолацији заиста споро пролази, али да је најважније да је корона вирус иза њега.

– Током изолације, сво вријеме сам се чуо са својим сарадницима, а јуче сам почео да радим. То ме посебно радује јер по природи нисам статична особа. Док год сам био у изолацији, стриктно сам се придржавао свих мјера и слушао савјете љекара, а сад слиједи наставак ношења рукавица и заштитних маски, те поштивање мјере социјалног дистанцирања. Само дисиплином можемо да спријечимо ширење заразе и учинимо да све ово што прије прође  – истиче Клокић.

Задовољан је условима смјештаја у Студентском дому у Бањалуци, гдје је био смјештен десетак дана.

– Услови боравка тамо су јако добри, а сво стручно и помоћно особље на располагању је обољелима, шта год да им затреба. Ову прилику бих искористио да се захвалим свима њима, свим својим пријатељима и породици, те директору УКЦ Влади Ђајићу, на великој подршци коју су ми пружили током моје борбе са корона вирусом – поручује Клокић.

Подсјетимо, министру Клокићу је 17. марта потврђена зараза корона вирусом, а 18. марта је добио рјешење о кућној изолацији. Током кућне изолације, за Српскаинфо је потврдио да је био у шоку када је сазнао да је позитиван на корона вирус.

– Међутим, то је кратко трајало, а у цијелој овој причи најважније је да слушате савјете љекара и прописа који се морају поштовати у оваквој ситуацији. Стриктно се придржавам правила самоизолације – поручио је Клокић.

Када су у Српској формирани карантини за обољеле који немају симптоме, министар Клокић је 26. марта смјештен у Студентски центар „Никола Тесла“ у Бањалуци, гдје је боравио до 5. априла. Након двије седмице боравка у овом карантину, пуштен је на кућни опоравак, када су два узастопна теста потврдила да је негативан на корона вирус. Клокић је отишао кући у Прњавор, гдје је још 14 дана боравио у кућној изолацији.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    16h 4m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    23h 36m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    22h 42m
    4
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    27m
    0
  • Представа "Мала сирена" сутра отвара 25. "Лут фест "
    18h 16m
    0