Налаз показао да још једна особа у Мостару има корона вирус

18.03.2020. 16:41
0
ИЗВОР: srpskainfo

У Мостару је потврђен још један случај заразе корона вирусом чиме је укупни број пацијената у БиХ достигао 39, потврђено је на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Како незванично сазнаје „Кликс“ новозаражени је био у контакту с нултим пацијеном из Мостара којем је јуче на СКБ Мостар потврђен корона вирус, што значи да се ради о истом кластеру. Поред позитивног теста у Мостару, шест тестова за особе у Сарајеву показало се негативним.

Током сриједе већ су идентификована четири нова случаја. Ради се о једној мушкој и једној женској особи из Бањалуке које су у изолацији, те о двије особе у Мостару. Тиме се број потврђених данас попео на пет.

Први случај корона вируса у БиХ забиљежен је у Бањалуци 5. марта, а број је потом постепено растао, а случајеви су се почели појављивати широм БиХ. До сада је највећи број случајева потврђен у западном дијелу БиХ.

Готово сви случајеви повезани су са особама које су недавно боравиле у земљама у којима влада жариште заразе, а највише такозваних “кластера” има у Бањалуци и повезани су са особама које су боравили у Италији.

По градовима и мјестима ситуација је сљедећа – у Бањалуци 21, у Зеници три, у Челинцу два, а у Мостару, Бихаћу, Српцу, Лакташима, Модричи, Тешњу, Прњавору и Орашју по један случај. Два пацијента су се до сада излијечила.

У Хрватској број заражених данас се попео на 81, у Србији је број заражених 83, а у Црној Гори два случаја. Словенија има 283 заражених и један смртни случај, Сјеверна Македонија има 31 случај, а Косово њих 19.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 27m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 29m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 22m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 27m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 30m
    1