Nalaz pokazao da još jedna osoba u Mostaru ima korona virus

18.03.2020. 16:41
0
IZVOR: srpskainfo

U Mostaru je potvrđen još jedan slučaj zaraze korona virusom čime je ukupni broj pacijenata u BiH dostigao 39, potvrđeno je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako nezvanično saznaje „Kliks“ novozaraženi je bio u kontaktu s nultim pacijenom iz Mostara kojem je juče na SKB Mostar potvrđen korona virus, što znači da se radi o istom klasteru. Pored pozitivnog testa u Mostaru, šest testova za osobe u Sarajevu pokazalo se negativnim.

Tokom srijede već su identifikovana četiri nova slučaja. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Banjaluke koje su u izolaciji, te o dvije osobe u Mostaru. Time se broj potvrđenih danas popeo na pet.

Prvi slučaj korona virusa u BiH zabilježen je u Banjaluci 5. marta, a broj je potom postepeno rastao, a slučajevi su se počeli pojavljivati širom BiH. Do sada je najveći broj slučajeva potvrđen u zapadnom dijelu BiH.

Gotovo svi slučajevi povezani su sa osobama koje su nedavno boravile u zemljama u kojima vlada žarište zaraze, a najviše takozvanih “klastera” ima u Banjaluci i povezani su sa osobama koje su boravili u Italiji.

Po gradovima i mjestima situacija je sljedeća – u Banjaluci 21, u Zenici tri, u Čelincu dva, a u Mostaru, Bihaću, Srpcu, Laktašima, Modriči, Tešnju, Prnjavoru i Orašju po jedan slučaj. Dva pacijenta su se do sada izliječila.

U Hrvatskoj broj zaraženih danas se popeo na 81, u Srbiji je broj zaraženih 83, a u Crnoj Gori dva slučaja. Slovenija ima 283 zaraženih i jedan smrtni slučaj, Sjeverna Makedonija ima 31 slučaj, a Kosovo njih 19.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Ministrima najdraži audi, na vozila potrošeno 13,2 miliona KM Ministrima najdraži audi, na vozila potrošeno 13,2 miliona KM
Nema pada kamata do sljedeće godine Nema pada kamata do sljedeće godine
Povećana potražnja za flaširanom vodom, uvoz sve veći Povećana potražnja za flaširanom vodom, uvoz sve veći
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 2m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 44m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 12m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 33m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 42m
    0