Намирница која најефикасније уклања каменац, рђу и друге нечистоће

11.01.2023. 20:44
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Свакако, најбољи начин за уклањање прљавштине и бактерија је хемијским средствима, али каменац и рђа идеално се могу уклонити уз помоћ лимунтуса, који многе домаћице користе за припрему сокова.

Често се деси да се на дну кувала ухвати каменац који је немогуће очистити обичним детерџентом. Зато, сипајте у кувало 1 литар хладне воде и загријте до кључања, а затим у прокувану воду истресите 2 кесице лимунтуса.

Промијешајте и оставите тако да се вода скроз охлади, око сат времена. Након тога проспите воду, а кувало исперите.

Чишћење машине за судове и полирање судова

За чишћење машине у дио за таблету сипајте кесицу лимунтуса и укључите машину на стандардни програм прања судова. Бићете изненађени колико су судови блистави, а машина чиста, преноси Крстарица.

Чишћење судопере

За блиставу судоперу урадите сљедеће: поспите судоперу содом бикарбоном, преко сипајте садржај једне кесице лимунтуса па на то исциједите пола лимуна. Сачекајте пар минута па лагано сунђером орибајте. Исперите водом.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО) Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    9h 47m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    11h 22m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    19h 46m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    18h 43m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    13h 26m
    9