Намирница која најефикасније уклања каменац, рђу и друге нечистоће

11.01.2023. 20:44
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Свакако, најбољи начин за уклањање прљавштине и бактерија је хемијским средствима, али каменац и рђа идеално се могу уклонити уз помоћ лимунтуса, који многе домаћице користе за припрему сокова.

Често се деси да се на дну кувала ухвати каменац који је немогуће очистити обичним детерџентом. Зато, сипајте у кувало 1 литар хладне воде и загријте до кључања, а затим у прокувану воду истресите 2 кесице лимунтуса.

Промијешајте и оставите тако да се вода скроз охлади, око сат времена. Након тога проспите воду, а кувало исперите.

Чишћење машине за судове и полирање судова

За чишћење машине у дио за таблету сипајте кесицу лимунтуса и укључите машину на стандардни програм прања судова. Бићете изненађени колико су судови блистави, а машина чиста, преноси Крстарица.

Чишћење судопере

За блиставу судоперу урадите сљедеће: поспите судоперу содом бикарбоном, преко сипајте садржај једне кесице лимунтуса па на то исциједите пола лимуна. Сачекајте пар минута па лагано сунђером орибајте. Исперите водом.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО) Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  10h 22m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  15h 36m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  6h 7m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  14h 25m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  12h 4m
  4