Намирнице које ће вас заштитити од прехладе

03.12.2019. 16:28
0
ИЗВОР: Ljepota i zdravlje

Најбољи начин да у свој организам унесете витамине и заштитите се од вируса је да се храните здраво, намирницама богатим витаминима које ће итекако ојачати ваш имунолошки систем.

Шпинат

Једна шољица куханог шпината даће вам 377 посто дневне потребе витамина, 30 посто потребног витамина Ц, 20 посто потребног витамина Е и 15 посто цинка. Како бисте повећали количину шпината на свом јеловнику, замрзнути и исјецкани шпинат покушајте додати у своје омиљене супе, сок од парадајза, рижото, стављајте га на сендвиче или га умијешајте у салате.

Сјеменке сунцокрета

Само четвртина шољице, или три велике супене кашике ових укусних грицкалица и добићете 90 посто дневне потребе за витамином Е. Једну велику кашику ових љековитих сјеменки додајте у јогурт или салату како бисте подигли ниво витамина у вашем тијелу и ојачали свој природни одбрамбени систем.

Јагњетина

Само четири грама јагњетине даће вам чак 50 посто дневних потреба за селеном те 38 посто потребног цинка. Не претјерујте с количином јагњетине јер је богата засићеним мастима.

Црвене паприке

Једна шољица сјецкане сирове црвене паприке осигураће вам 291 посто дневних потреба витамина Ц, што је више и од наранџе! И не само то, од паприка ћете добити и потребну дневну количину витамина А. Будући да су веома укусне, паприке можете исјецкати и у салату.

Шампињони

Једна порција шампињона садржи више од 50 посто дневне дозе селена која вам је потребна те 15 посто цинка. Можете их пропржити заједно са соком од парадајза те послужити с тјестенином.

Коментари 0
Повезане вијести
Спас за упаљено грло: Направите домаће пастиле и заборавите на прехладу Спас за упаљено грло: Направите домаће пастиле и заборавите на прехладу
Природни препарати за ублажавање симптома прехладе Природни препарати за ублажавање симптома прехладе
Намирнице које враћају енергију послије грипа Намирнице које враћају енергију послије грипа
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 50m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    4h 1m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    19h 47m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    18h 9m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    20h 23m
    3