Наранџасто упозорење због јаког удара вјетра, понегдје и због обилне кише

28.12.2020. 08:45
0
ИЗВОР: СРНА

Метеоаларм издао је за данас наранџасто упозорење за већину територије Републике Српске и ФБиХ због олујног вјетра, а на подручју Фоче и Требиња и због обилне кише.

На подручју Фоче очекује се врло јак југозападни вјетар с олујним ударима, локално и до 90 километара на час, посебно у планинама регије. Наранџасти метеоаларм за подручје Фоче упаљен је и због очекиваних обилних падавина.

На подручју Бањалуке мјестимично се очекује појачан вјетар са ударима већим од 60 километара на час због чега је на снази наранџасти метеоаларм, а жуто упозорење издато је због мјестимично обилнијих падавина на југу региона.

На подручју Требиња очекује се врло јак југозападни вјетар с олујним ударима од 60 до 80, локално и до 90 километар ана час, посебно у планинама регије, као и обилније падавине због чега је на снази наранџасто упозорење.

У регији Вишеграда наранџасти метеоаларм упозорава на мјестимично појачан вјетар с ударима од 60 до 80 километара на час.

За подручје Приједора на снази је жуто упозорење због мјестимично појачаног вјетра.

На подручју Мостара олујни удари југа локално ће бити око 90 километара на час, а очекивана количина падавина од 20 до 40 литара по мегтру квадратном упалила је жути метеоаларм.

За подручја Сарајева и Бихаћа упаљен је наранџасти метеоаларм због олујних удара југа од 60 до 80, локално и изнад 90 километара на час, а на подручју Тузле и до 100 километара на час.

Наранџасто упозорење издато је и за регију Ливна због олујних удара вјетра од 60 до 80, локално око 90 километара на час, а очекује се и киша до 40 литара по метру квадратном због чега је на снази жути метоалрм.

Наранџасти метеоаларм означава да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Жути метеоаларм упозорава да временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 24m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    20h 48m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 17m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    7h 54m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 35m
    0