Наредне седмице колективни уговор за запослене у образовању

07.08.2019. 20:05
0
ИЗВОР: РТРС

Посебни колективни уговор за запослене у области образовања и културе Републике Српске биће потписан наредне седмице, потврђено је након данашњег састанка министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић и предсједника Синдиката образовања, науке и културе Драгана Гњатића.

Из ресорног министарства саопштено је да је овај састанак у Бањалуци био прилика за усаглашавање појединих одредби Посебног колективног уговора између Министарства и Синдиката. 

- Разговарано је и о наредним корацима на унапређењу положаја просвјетних радника и запослених у култури - наводи се у саопштењу. 

Посебним колективним уговором за запослене у области образовања и културе Српске уређују се права, обавезе и одговорности радника и послодаваца која проистичу из рада и по основу рада, међусобни односи радника и послодаваца, као и друга питања која нису на потпун и цјеловит начин уређена законима у овој области. 

Овај колективни уговор односи се на запослене у области предшколског, основног, средњег, специјалног и умјетничког образовања и у области културе, као и на све послодавце којима је оснивач Српска или јединица локалне самоуправе и које имају сједиште на територији Републике.

Коментари 0
Повезане вијести
Имају факултетску диплому, а незапослени: Које струке имају највећи број незапослених Имају факултетску диплому, а незапослени: Које струке имају највећи број незапослених
Како спријечити лош вокабулар у српском језику? Како спријечити лош вокабулар у српском језику?
У Српској смањен број уписаних ученика/ца за 14.000 за десет година У Српској смањен број уписаних ученика/ца за 14.000 за десет година
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 16m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    7h 14m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    15h 40m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 55m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    15h 34m
    0