Наредне седмице обиљежавање Недјеље дјетета

04.10.2024. 13:38
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске наредне седмице обиљежиће Недјељу дјетета под слоганом "Играјмо се, учимо и растимо" низом различитих активности усмјерених ка најмлађој популацији Српске.

"Све активности биће реализоване на терену посредством структуре 64 општинске и градске организације Црвеног крста Српске, који ће традиционално посјетити предшколске и школске установе, удружења и клубове за рад са младима и рад са дјецом са потешкоћама у развоју, те их обрадовати пригодним поклонима, промотивним материјалима и упознати са дјечијим правима", саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Такође, биће реализоване активности кроз посјету вишечланим породицама у стању социјалне потребе, те организацијама и домовима за незбринуту дјецу, уз подјелу хуманитарне робе и других видова подршке Црвеног крста.

Слика

Фото: Црвени крст РС

Како наводе из ЦК, све ове активности ће бити реализоване ради промоције, едукације, очувања и унапређења дјечијег здравља, образовања, инклузивног образовања, васпитања, културе и спорта, заштиту дјеце без родитељског старања, унапређења информисаности дјеце и родитеља, едукацију и заштиту дјеце од свих облика насиља, злостављања и занемаривања.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежене 32 године од убиства Срба у Подравању: Злочинци затрли цијеле породице Обиљежене 32 године од убиства Срба у Подравању: Злочинци затрли цијеле породице
Обиљежене 142 године од Улошког устанка Обиљежене 142 године од Улошког устанка
Oбиљежавање 142. годишњице од Улошког устанка у Улогу Oбиљежавање 142. годишњице од Улошког устанка у Улогу
Најчитаније
  • Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
    20h 36m
    2
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    4h 4m
    0
  • Знате ли шта кисела вода ради тијелу?
    21h 46m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    4h 12m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    5h 53m
    0