Naredne sedmice obilježavanje Nedjelje djeteta

04.10.2024. 13:38
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske naredne sedmice obilježiće Nedjelju djeteta pod sloganom "Igrajmo se, učimo i rastimo" nizom različitih aktivnosti usmjerenih ka najmlađoj populaciji Srpske.

"Sve aktivnosti biće realizovane na terenu posredstvom strukture 64 opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Srpske, koji će tradicionalno posjetiti predškolske i školske ustanove, udruženja i klubove za rad sa mladima i rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju, te ih obradovati prigodnim poklonima, promotivnim materijalima i upoznati sa dječijim pravima", saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Takođe, biće realizovane aktivnosti kroz posjetu višečlanim porodicama u stanju socijalne potrebe, te organizacijama i domovima za nezbrinutu djecu, uz podjelu humanitarne robe i drugih vidova podrške Crvenog krsta.

Slika

Foto: Crveni krst RS

Kako navode iz CK, sve ove aktivnosti će biti realizovane radi promocije, edukacije, očuvanja i unapređenja dječijeg zdravlja, obrazovanja, inkluzivnog obrazovanja, vaspitanja, kulture i sporta, zaštitu djece bez roditeljskog staranja, unapređenja informisanosti djece i roditelja, edukaciju i zaštitu djece od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježene 32 godine od ubistva Srba u Podravanju: Zločinci zatrli cijele porodice Obilježene 32 godine od ubistva Srba u Podravanju: Zločinci zatrli cijele porodice
Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
Obilježavanje 142. godišnjice od Uloškog ustanka u Ulogu Obilježavanje 142. godišnjice od Uloškog ustanka u Ulogu
Najčitanije
  • Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO)
    20h 44m
    2
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    4h 12m
    0
  • Znate li šta kisela voda radi tijelu?
    21h 54m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    4h 20m
    0
  • Nevrijeme odnijelo krov, šteta velika
    6h 1m
    0