Народни посланици данас разматрају стање у области борачко-инвалидске заштите

09.03.2022. 13:58
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На захтјев опозиционих посланика, почела је посебна сједница Народне скупштине о стању у области борачко-инвалидске заштите у Републици Српској.

Међутим, сједница је каснила непуни сат јер су трајали преговори о томе колико представника борачких удружења има право да се обрати на сједници парламента.

Како сазнајемо, на крају је договорено да се чак 17 представника обрати посланицима, од којих 12 представља удружења од јавног интереса.

У информацији која је припремљена за сједницу наведено је да је за борачке категорије од 2011. до 2020. по разним основама издвојено више од 2,7 милијарди КМ, али да је расподјела новца била неправедна и нетранспарентна.

Између осталог, истиче се да је у Српској много лажних бораца и тражи се нова ревизија брачких статуса јер је присутно енормно повећање бораца прве категорије.

Један од захтјева је и објављивање регистра свих демоблисаних бораца и њихових примања.Међутим, конкретни закључци требало би да буду познати на крају сједнице.

Пред почетак сједнице парламента, испред зграде се окупила група демобилисаних бораца Војске Републике Српске.Сједници Народне скупштине присуствује предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 4m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 19m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 10m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 37m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 29m
    0