Наш град богатији за дјечака

08.04.2022. 08:42
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

 Љекарску интервенцију затражио је 41 пацијент.

Град уредно снабдијевен водом.

Чајниче: Због радова на 10 kV воду  Заборак - Хоћевина,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8:30 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Хоћевина, Стопићи, Горњи Стопићи и Милатковићи.

Соколац: Због радова на 10 kV воду Ново Село, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:00 до 12:00 часова потрошачима у насељима: Палеж, Бабине, Врапци, Кнежина и Баре 2.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражила су 34 пацијента.

Територијалне ватрогасне јединице су у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Запаљена депонија смећа у насељу Љубогошта код Пала. Интервенисала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом у времену од 17.40 до 19.40 часова. Пожар угашен.

У већем дијелу Републике Српске и ФБиХ саобраћај се одвија без застоја, по сувим и мјестимично влажним и клизавим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могућ је одрон земље и камења на коловоз.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на сат.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком на путевима Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалном путу Бистрица-Подграб.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини - Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици Брод на Дрини - граница БиХ и Црне Горе у Шћепан Пољу забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и топло, док је на југу могућа слаба киша.

Највиша температура ваздуха биће од 19 до 24 степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, повремено са јаким ударима југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Рудо два, Соколац и Чемерно три, Зеница четири, Бијељина, Добој, Сарајево, Тузла и Ливно шест, Билећа, Приједор, Требиње и Бугојно седам, Мостар девет, Мркоњић Град 10, Бихаћ 11, те Бањалука 14 Целзијусових степени. 

Коментари 0
Повезане вијести
Град богатији за двије дјевојчице Град богатији за двије дјевојчице
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Најчитаније
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    23h 54m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    20h 10m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    16h 5m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    12h 35m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    11h 44m
    1