Naš grad bogatiji za dječaka

08.04.2022. 08:42
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

 Ljekarsku intervenciju zatražio je 41 pacijent.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Čajniče: Zbog radova na 10 kV vodu  Zaborak - Hoćevina,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:30 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Hoćevina, Stopići, Gornji Stopići i Milatkovići.

Sokolac: Zbog radova na 10 kV vodu Novo Selo, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 12:00 časova potrošačima u naseljima: Palež, Babine, Vrapci, Knežina i Bare 2.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražila su 34 pacijenta.

Teritorijalne vatrogasne jedinice su u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Zapaljena deponija smeća u naselju Ljubogošta kod Pala. Intervenisala dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom u vremenu od 17.40 do 19.40 časova. Požar ugašen.

U većem dijelu Republike Srpske i FBiH saobraćaj se odvija bez zastoja, po suvim i mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina moguć je odron zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na sat.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom na putevima Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnom putu Bistrica-Podgrab.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici Brod na Drini - granica BiH i Crne Gore u Šćepan Polju zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, dok je na jugu moguća slaba kiša.

Najviša temperatura vazduha biće od 19 do 24 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Rudo dva, Sokolac i Čemerno tri, Zenica četiri, Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Tuzla i Livno šest, Bileća, Prijedor, Trebinje i Bugojno sedam, Mostar devet, Mrkonjić Grad 10, Bihać 11, te Banjaluka 14 Celzijusovih stepeni. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 43m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 16m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 53m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 22m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 20m
    0