Наш град богатији за дјевојчицу

07.11.2022. 08:30
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 16 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова на 10 kV воду Врхпрача, доћи до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Николићи, Дворишта, Каменица и Саице.

Рудо,

Због радова на 10 kV воду Увац, доћи до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Божовићи и Ђуровићи.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

У Републици Српској и ФБиХ на већини путева влажни су коловози, у котлинама и дуж ријека магла смањује видљивост, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље или камења, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Додатна опрезност потребна је на правцима Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Рогатица-Устипрача-Вишеград и Добро Поље-Брод на Дрини.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћања измијењен је и у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном правцу Пале-Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме, те на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и на правцу Језеро-Шипово.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац-Подроманија измијењен је режим саобраћаја.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалним правцима Укрина-Горња Вијака.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са темературом од осам до 14, на југу до 19 степени Целзијусових.

Послије подне очекује се постепено разведравање од запада ка истоку, а више сунчаних периода и топлије биће у јужним предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера.

Јутрос је у већини крајева претежно облачно вријеме, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Гацко нула, Ливно један, Бјелашница два, Чемерно три, Иван Седло четири, Билећа и Дрвар пет, Мркоњић Град шест, Соколац и Сарајево седам, Бањалука, Приједор, Добој, Требиње, Градачац, Тузла и Зеница девет, Бијељина, Добој, Вишеград, Зворник и Мостар 10, те Неум 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 17m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 1m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 6m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 10m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 37m
    0