Naš grad bogatiji za djevojčicu

07.11.2022. 08:30
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 16 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Vrhprača, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Nikolići, Dvorišta, Kamenica i Saice.

Rudo,

Zbog radova na 10 kV vodu Uvac, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Božovići i Đurovići.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

U Republici Srpskoj i FBiH na većini puteva vlažni su kolovozi, u kotlinama i duž rijeka magla smanjuje vidljivost, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje ili kamenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Dodatna opreznost potrebna je na pravcima Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Rogatica-Ustiprača-Višegrad i Dobro Polje-Brod na Drini.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćanja izmijenjen je i u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale-Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme, te na dionici magistralnog pravca Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i na pravcu Jezero-Šipovo.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice cara Lazara i dionice magistralnog puta Sokolac-Podromanija izmijenjen je režim saobraćaja.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnim pravcima Ukrina-Gornja Vijaka.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa temeraturom od osam do 14, na jugu do 19 stepeni Celzijusovih.

Poslije podne očekuje se postepeno razvedravanje od zapada ka istoku, a više sunčanih perioda i toplije biće u južnim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera.

Jutros je u većini krajeva pretežno oblačno vrijeme, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Gacko nula, Livno jedan, Bjelašnica dva, Čemerno tri, Ivan Sedlo četiri, Bileća i Drvar pet, Mrkonjić Grad šest, Sokolac i Sarajevo sedam, Banjaluka, Prijedor, Doboj, Trebinje, Gradačac, Tuzla i Zenica devet, Bijeljina, Doboj, Višegrad, Zvornik i Mostar 10, te Neum 12 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 29m
    1