Наш град богатији за два становника

04.10.2024. 08:23
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су један дјечак и једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 39 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Град уредно снабдијевен електричном енергијом.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођени су један дјечак и једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 27 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На магистралном путу Сарајево-Фоча у мјесту Тухаљи због одрона се саобраћа успорено, једном траком, као и на дионици од Фоче према Гацку гдје је дошло до обрушавања дрвета на коловоз, а обилна киша изазвала је проблеме и на другим путним правцима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.
На магистралном путу Коњиц-Јабланица-Мостар, као и на путевима Јабланица-Прозор, Јабланица-Блидиње и Бусовача-Кисељак дошло је до бројних одрона земље или камења на коловоз због чега је саобраћај обустављен.

Обилна киша која од ноћас пада у већини крајева БиХ изазвале су бројне проблеме, па се возачима скреће пажња на мокре и клизаве коловозе, као и на веће количине воде која се задржава на њима.

Одрони су учестали на свим путним правцима, а видљивост је мјестимично смањена због магле и ниске облачности.

Опрезнија вожња препоручује се и у градским центрима, због јутарње гужве, а возачима се савјетује да посебну пажњу обрате на пјешаке који се крећу поред коловоза.

Из АМС-а подсјећају да је у недјељу, на дан избора, на снази забрана саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тоне укупне масе на подручју Републике Српске. Забрана важи за период од 6.00 часова 6. октобра до 6.00 часова ујутро у понедјељак, 7. октобра.

Такође, на дан избора на снази је забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћаја на подручју Српске.

На магистралном путу Србац-Дервента измијене су због санације пута, као и на дионицама магистралног пута Милићи-Власеница и Власеница-Хан Пијесак.

Преко моста у Шепку, између Србије и Републике Српске, забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона, а осовинско оптерећење девет тона.

Из АМС-а напомињу да се током преласка моста, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три", "Строгоник", те "Пасјаци" и "Хамшил" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, као и у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар.

У ФБиХ због радова на вијадукту Рељево, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Бутила, возила саобраћају једном саобраћајном траком у правцу кретања. На дионици Подлугови-Високо на мјесту извођења радова у функцији је претицајна трака, а брзина ограничена на 60 километара на час.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити кишовито, а обилније падавине очекују се на југу.
У Херцеговини ће у првом дијелу дана дувати јак југо, а током дана падавине слабе и постепено престају, те се на југу и истоку очекују и сунчани периоди, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На западу остаје облачно и знатно хладније, а у ноћи на суботу очекују се нове падавине које ће се премијештати од југа ка сјеверу и западу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на ударе појачан углавном сјеверних смјерова. У Херцеговини током првог дијела дана биће умјерен, на ударе јак до олујни југо, који ће током дана слабити.

Највиша дневна температура ваздуха од 13 степени Целзијусових на западу до 20 на истоку, на крајњем југу до 23 степена, а у вишим предјелима на западу од 10 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме са кишом и пљусковима.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Кнежево, Мраковица осам, Бјелашница девет, Шипово, Мркоњић Град, Бугојно и Дрвар 10, Рибник, Нови Град, Бихаћ и Јајце 11, Бањалука, Бијељина, Градачац, Добој, Приједор, Србац, Сански Мост и Тузла 12, Чемерно и Зеница 13, Приједор 12, Сребреница и Зворник 14, Иван Седло, Ливно и Соколац 15, Калиновик и Сарајево 16, Вишеград, Фоча, Рудо и Гацко 17, Широки Бријег 19, Билећа 20, Мостар и Требиње 21, а Неум 24 степена.

Током протекла 24 часа највише кише пало је на Чемерну и то 58 литара по метру квадратном, у Фоча 57, у Гацку 52, у Калиновику и Приједору 45, у Новом Граду 42, у Рибнику 41, у Шипову 39, у Требињу 38, у Билећи 32, на Мраковици 30, у Мркоњић Град и Добоју 29, у Српцу 27, у Зворнику 26, у Кнежеву 23, у Бањалуци и на Хан Пијеску 22, на Сокоцу 21, у Бијељини 20, у Сребреници 16, у Рудом седам и у Вишеграду шест литара по метру квадратном.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно с кишом Сутра облачно с кишом
Наш град јутрос богатији за три становника Наш град јутрос богатији за три становника
Сутра облачно са кишом Сутра облачно са кишом
Најчитаније
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
    22h 42m
    1
  • Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
    19h 19m
    1
  • Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
    14h 40m
    0
  • Знате ли шта кисела вода ради тијелу?
    15h 50m
    0
  • У Рогатици пронађени оружје и муниција
    20h 55m
    0